Haberler

Patates Üreticilerine Teknik Destek

Erzincan'da son yıllarda artan patates üreticiliğine tarım müdürlüğü destek olmaya devam ediyor.

Erzincan'da son yıllarda artan patates üreticiliğine tarım müdürlüğü destek olmaya devam ediyor. Tohum desteğinin yanında çiftçileri üretim konusunda da bilgilendiren tarım yetkilileri her z aman çiftçilere destek için hazır olduklarını dile getirdiler.

Erzincan'da son yıllarda ekim alanı gittikçe yaygınlaşan patates, çiftçilerin gözdesi olmaya devam ediyor. Patates ekiminin yoğun olarak yapıldığı Merkeze bağlı Karatuş köyü patates üretiminin yaygın olarak yapıldığı bölgelerden. Geçtiğimiz günlerde yapılan çiftçi toplantılarında Karatuşlu çiftçilerin sorunlarını dinleyen Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, çiftçilere patates üretimi konusunda her türlü teknik desteğin sağlanacağını söylemişti. Üreticilerin patates üretiminde karşılaştıkları en büyük sorunun kaliteli tohumluk bulma olduğunu tespit eden Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Tarım Danışmanı Hilal Kayalar tarafından organize edilen toplantıda tekrar üreticilerle bir araya geldi.

Yaşanan sıkıntıları değerlendiren Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, tohumluk patates üretimi gerçekleştiren firmalarla sorunu çözümü noktasında görüşmeler yaptı. Erzincan'da patates üretimi için uygun firmalarla yapılan görüşmeler sonrasında firma temsilcileri Erzincan'a davet edilerek Karatuş Köyü'nde patates üretimi yapan çiftçilerle buluşturuldu.

Anlaşma sağlanan özel firmayı temsilen Erzincan'a gelen

Ziraat Mühendisi Yaşar Koyuncu, Karatuş köyünde patates üretimi yapan çiftçilere daha kaliteli ürün elde etmek için patatesin ekiminden sökümüne kadar geçen sürede neler yapılması gerektiğini, hastalık ve zararlılarla mücadele için hangi ilaçların kullanılması gerektiği konularında bilgiler verdi. Toplantıda çiftçilerle konuşan Ziraat Mühendisi Yaşar Koyuncu, Karatuş için en uygun olan patates çeşidinin çiftçilere verileceğini ancak tek çeşit üretimi önermediklerini, 2013 yılından itibaren Karatuş bölgesinde 4-5 çeşidin deneme alanları oluşturmak suretiyle yetiştirileceğini, alınacak sonuçlara göre de bölge için uygun olan çeşitlerin tespitinin yapılacağını kaydederek, piyasalarda talep gören çeşitlere öncelik verileceğini bildirdi.

İlginin fazla olduğu toplantıda konuşan Erzincan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem Karadağ, üreticilerin talepleri doğrultusunda her zaman İl Müdürlüğü olarak destek vermeye hazır olduklarını ve yapılacak bu desteklerle beraber Erzincan çiftçisinin hem kendi ekonomisine hem de ülke ekonomisine ciddi katkılar sağlayacağını belirtti. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Erzincan Karadağ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title