Haberler

Patates Dağıtımına İzdiham Nedeniyle Ara Verildi

Gaziantep'te Dün Başlayan 10 Kiloluk Patates ve Soğan Dağıtımı, Yaşanan İzdiham Nedeniyle Durduruldu.

Gaziantep'te dün başlayan 10 kiloluk patates ve soğan dağıtımı, yaşanan izdiham nedeniyle durduruldu.

Gaziantep Yardım Gönüllüleri Derneği tarafından 10'ar kiloluk patates ve soğan yardımı yapıldığını duyan binlerce vatandaş, sabahın erken saatlerinden itibaren dağıtımın yapıldığı kan merkezi yanındaki boş alana gelerek beklemeye başladı. Metrelerce uzayan kuyrukta bekleyen vatandaşlar, bir an önce patates ve soğanlarını alarak gitmek istedi. Yüzlerce vatandaşın hep birlikte alana girmek istemesi üzerine izdiham yaşandı. Polis ve özel güvenlik görevlileri ile zabıtaların zor anlar yaşadığı izdiham

sebebiyle dağıtıma ara verildi ancak buna rağmen 10 YTL değerindeki patates ve soğanları almak için bekleyen kalabalık alandan ayrılmadı. Dağıtım yapılmayacağı yönündeki uyarılara aldırış etmeyen kalabalık, saatlerce güneş altında bekledi.

Gaziantep Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey'in de şaşkınlıkla izlediği dağıtımda, bazı vatandaşlar ağlayarak yardım istedi. Gözyaşları içinde Derya Güzelbey'den soğan ve patates isteyen Necla Kalkan adındaki kadın, çok mağdur olduğunu, muhtaç olmasa yardım almaya gelmeyeceğini söyledi.

Gaziantep Yardım Gönüllüleri Derneği Başkanı Derya Güzelbey, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek istemelerine karşın istismara uğradıklarını belirterek, "Bir alan bir daha almaya çalıştı. Yardımdan herkesin faydalanmasını istiyoruz ama gerçek ihtiyaç sahipleri alamazken diğerleri kamyonetlerle götürmeye çalışıyor. Şimdi bu patates ve soğanları mahalle bazında tespit ettiğimiz ailelere göndereceğiz" dedi.

İzdiham sebebiyle yardım dağıtımını durdurduklarını kaydeden Güzelbey, "Şu anda binlerce insan halen yardım yapılmasını bekliyor. Bekleyen bu insanların çoğu birer kere yardım almış ancak bir kez daha almak istiyorlar. Yakınlarına, akrabalarına haber verip çağırmışlar buraya. Hep birlikte yardım almak istiyorlar. Sırada gördüğümüzde kendilerinin yardımdan aldıklarını söylüyoruz, bu kez de sinirleniyorlar. Ustalaşmışlar, yanlarında yedek kıyafet getirmişler tanınmamak için. Resmen film çeviriyoruz burada"

diye konuştu.

(OÇ-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title