Haberler

    Parti Konuşmasında Theresa May'e İlginç Protesto

    Theresa May, partisinin kurmayları önünde "Herkese uygun bir ülke inşa etmek" adlı konuşma yaptı.

    Theresa May, partisinin kurmayları önünde "Herkese uygun bir ülke inşa etmek" adlı konuşma yaptı.

    Daha çok Birleşik Krallık'ın iç meseleleri üzerinde duran May, konuşmasında serbest ticaret ve Brexit gibi konulara da değindi:

    "Eğer müzakerelere doğru bir tavırla yaklaşabilirsek, işbirliği ve dostluk üzerinde durup geleceğe emin bir şekilde bakabilirsek hem Britanya hem de Avrupa için işe yarar bir anlaşma zemini bulacağımıza eminim."

    Ayrıca Brexit konusunda en fazla tartışılan başlıklardan biri olan İngiltere'de yaşayan AB vatandaşlarının durumuna da değinen May: "Yaşamlarını İngiltere'de sürdüren AB vatandaşlarını memnuniyetle karşılıyoruz. Açık konuşmama izin verin [...] Ülkemize yaptığınız katkıyı önemsiyoruz. Burada kalmanızı istiyoruz." dedi.

    May ayrıca partisindekilere sıradan insanların sorunlarına odaklanma vurgusu yaptı ve sosyal konutlar yapılacağını ilan etti.

    Öte yandan Theresa May, sıradışı bir protestoyla da karşı karşıya kaldı. Bir gösterici Başbakan'a işten çıkarma belgesi verdi.

    Orijinalı işçi çıkarmaya yarayan bu belgede, işten kovuluş nedeni olarak "Ne güçlü, ne de istikrarlı" yazdığı görüldü. İşten çıkartılmayı talep eden kısmında ise May'in parti liderliğindeki rakiplerinden Dışişleri Bakanı Boris Johnson'un adı yer aldı.

    Haziran ayındaki erken seçimde halktan büyük bir oy toplayamayan May, AB'den çıkma gibi radikal kararları zayıf bir kamuoyu desteğiyle yerine getirmek zorunda kalıyor. İngiltere şu anda bir azınlık hükümetiyle yönetiliyor.

    Theresa May handed P45 form (termination of employment tax form) while addressing Conservative Party conference in Manchester

    Phil Noble pic.twitter.com/2UG8qlNCGy— Reuters Pictures (@reuterspictures) 4 octobre 2017

    Auteur:

    Tags: Gepost: 04 oktober 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Birleşik Krallık Avrupa Birliği Theresa May Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title