Haberler

Parlak: Milli Eğitime Devredilen FETÖ Okullarına Şehitlerin İsmi Verilsin

Güncelleme:

Müzakere ve Çözüm Platformu Sözcüsü Alaattin Parlak, milli eğitime devredilen FETÖ'nün okullarına darbe sırasında şehit olanların isimlerinin verilmesini önerdi.

Fettuhlahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından toplanan ilk Bakanlar Kurulu'nun aldığı Türkiye'de OHAL uygulamasının yürürlüğe girmesinin ardından çıkan ilk kararnameyle FETÖ'ye destek veren çok sayıda okul, sağlık kuruluşu, dernek, üniversite kapatılmıştı.


Kapatılan okullar Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilirken, bu okullardaki tabelalarda söküldü. Yeni dönemde devlet okulu olarak açılacak olan okulların isimleriyle ilgili; Diyarbakır'daki 'Demokrasi Nöbeti' eylemlerindeki ilk çağrıcılardan ve ilk günden beri ön saflarda yer alan ve fedakarlığıyla her kesimin takdirini kazanan Müzakere ve Çözüm Platformu Sözcüsü Alaattin Parlak'tan önemli bir öneri geldi. Parlak, milli eğitime devredilen terör örgütü FETÖ'nün okullarına darbe sırasında şehit olanların isimlerinin verilmesini önerdi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Diyarbakır Yerel Haberler

title