Haberler

Parisli Eşcinseller, Evlenme ve Evlat Edinme Hakkı İçin Yürüdü

Fransa'nın Başkenti Paris'te Eşcinseller Diğer Ülkelerdeki Eşcinsellerden Farklı Olarak "Evlenme ve Evlat Edinme Hakkı" İçin Yürüdü.

Fransa'nın başkenti Paris'te eşcinseller diğer ülkelerdeki eşcinsellerden farklı olarak "evlenme ve evlat edinme hakkı" için yürüdü.

Dünyanın üç büyük başkentinde aynı gün yürüyen eşcinsellerden farklı olarak Parisli eşcinseller, evlenme ve evlat edinmeyi engelleyen yasanın değişmesini istedi. Son yıllarda Haziran ayının son Pazar gününü geleneksel "hak arama" gösterisine dönüştüren eşcinseller, marjinal kıyafetler ve gösterilerle Paris sokaklarında ilginç görüntüler oluşturdu. Polis gösteriye katılan kişi sayısını 400 bin olarak açıklarken, gösteriyi düzenleyenler ise 800 bin kişinin gösteriye katıldığını iddia etti. Göstericiler sık

sık, 2 ay önce Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen Nicolas Sarkozy'nin, eşcinsellerin evlenme ve evlat edinme hakları konusundaki olumsuz düşüncelerine gönderme yaptı.

Bazı eşcinsel erkeklerin gelinlikle katıldığı gösteriye bayanların da damatlıkla katılması ilgi çekti. Konvoy geçişinde meslek grupları, iş kıyafetlerini giyerken, siyasi parti üyesi eşcinseller ile ordusu ve polis teşkilatı mensupları gösteriye üniformayla katıldı.

Fransa'da yaşayan göçmen eşcinseller ise, ülkelerindeki eşcinsellerin maruz kaldığı olumsuz tavırları protesto etti. Üzerinde "Pakistan'da eşcinsel olmak, idam edilmektir" yazılı bir kamyonla katılan Pakistanlı eşcinseller, kamyon kasasına yerleştirdikleri idam sehpasıyla ülkelerindeki uygulamayı protesto etti. Ortadoğulu eşcinsellerin ise, Lübnan korteji içinde yürüdükleri görüldü.

Yürüyüşe "eğlence" amaçlı katılan küçük yaştaki gençler ise, Fransız toplumunu endişelendirdi. Yürüyüş güzergahı üzerindeki esnaflar, çocuk yaştakilerin gösteriye destek vermesinin gelecek nesilleri de eşcinselliğe teşvik edeceğini belirterek, olaya tepki gösterdi.

Göstericiler, yürüyüş süresince eşcinsellere hitabeden gece klüpleri ve derneklerin broşürlerini ve AIDS'le mücadele çerçevesinde prezervatif dağıttı.

Ayrıca göstericilerin 200 metre yürüdükten sonra tekrar geriye dönüp yeniden aynı güzergah üzerinde yürümesi, gösteriye katılım sayısını arttırma planı olarak değerlendirildi.

(TS-CY-CY-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title