Haberler

Paris'te Üç Kadının Öldürülmesi

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen Fidan Doğan'ın cenazesi Adıyaman'a getirildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen Fidan Doğan'ın cenazesi Adıyaman'a getirildi.

Doğan'ın cenazesi Diyarbakır'da düzenlenen törenin ardından getirildiği kentte araç konvoyuyla cemevine ulaştırıldı. Cenaze cemevi içindeki büyük salona konuldu. Güvenlik güçleri, cemevi etrafında önlem aldı.

Cenaze töreni için kente gelen BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, bir gazetecinin, "İmralı'yla yapılan görüşmelerden sonra Paris'te meydana gelen bu olay barış sürecini etkiler mi-" sorusu üzerine şunları kaydetti:

"Bu vahşi katliamı Paris'te de Diyarbakır'da da binlerce kişi protesto etti. Bu süreci baltalamak isteyen, ülkede barış ve özgürlüğü boğmak isteyenlere, bugün Diyarbakır'da yapılan törende yüz binlerin duruşu çok anlamlı bir cevaptı. Bugün de Adıyaman'dayız.

Arkadaşlarımızın bir kısmı Tunceli ve Mersin'e gitti. Bu süreci eğer hepimiz hassasiyetle götürürsek barış sürecini, İmralı görüşmelerini umarız ki sonuçlandırabiliriz. Hepimiz bu konuda daha hassas bir dönemden geçiyoruz. Bu sorumlulukla davranıyoruz. İnanıyoruz ki başaracağız. Çünkü halkımızın yüzde yüzü barış istiyor"

Başka bir gazetecinin, "Görüşmelerin ne aşamada olduğu" yönündeki sorusunu, "Şu anda cenazelerimizi aldık, memleketlerine gönderiyoruz. Önümüzdeki hafta itibarıyla önemli şeyler olabilir" şeklinde cevaplandırdı.

Cenazeyle birlikte BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak ile BDP milletvekilleri Ayla Akat Ata ve İbrahim Binici da cemevine geldi.

Doğan'ın cenazesinin yarın Kahramanmaraş'ta toprağa verilmesi bekleniyor.

Paris'te, 10 Ocak 2013 tarihinde Kürt Enstitüsü'nde bulunan Sakine Cansız, Fidan Doğan, Leyla Söylemez başlarından kurşunlanmış olarak bulunmuştu.

Muhabir: Hakan Furkan - Mehmet Fatih Aslan / Sevil Çelik

Yayıncı: Erdem Gültekin - ADIYAMAN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title