Haberler

Macron'un Vaatleri İşe Yaramadı! Sarı Yelekliler'in Gösterisi Öncesinde 25 Eylemci Gözaltına Alındı

Güncelleme:

Akaryakıt zamlarına tepki olarak başlayan ancak daha sonra Fransa Lideri Macron yönetimine öfkeye ve isyana dönüşen Sarı Yelekliler hareketinin düzenleyeceği gösteri öncesinde, 25 eylemci gözaltına alındı.

Akaryakıt zamlarına tepki olarak başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine öfkeye ve isyana dönüşen Sarı Yelekliler'in protestoları, hükümetin iptal çağrılarına rağmen bugün ülke genelinde devam ediyor. Fransa'nın başkenti Paris'te Sarı Yelekliler'in düzenleyeceği gösteri öncesinde 25 kişinin gözaltına alındı.

MACRON'UN VAATLERİNİ YETERSİZ BULDULAR

Macron'un vaatlerini yetersiz bulan eylemciler, Paris'in ünlü Champs-Elysees Caddesi ve Opera Meydanı'nda toplanacak.

Macron'un Vaatleri İşe Yaramadı! Sarı Yelekliler'in Gösterisi Öncesinde 25 Eylemci Gözaltına Alındı

PARİS'TE HAYAT DURACAK

Ülke genelinde yaklaşık 89 bin polis görev yaparken, Paris'i 8 bin polis ile 14 zırhlı araç koruyacak. Gösteri nedeniyle Champs-Elysees Caddesi ve çevresindeki mağaza ve restoranlar kepenkleri indirirken, çok sayıda metro hattı çalışmayacak.

Macron'un Vaatleri İşe Yaramadı! Sarı Yelekliler'in Gösterisi Öncesinde 25 Eylemci Gözaltına Alındı

NE OLMUŞTU?

Fransa'da akaryakıt zamlarına ve ekonomik şartların kötüleşmesine tepki olarak 17 Kasım'da başlayan ancak daha sonra Macron yönetimine yönelik öfkeye dönüşen Sarı Yelekliler'in eylemleri, ülkede son yılların en şiddetli protestosu haline geldi.

Genellikle şehir merkezlerindeki yüksek kiralar nedeniyle kırsal bölgelere yerleşenlerden oluşan göstericiler, Macron ve yönetiminden ekonomik koşulların iyileştirilmesini talep ediyor.

Gösterilerde şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybederken, 4 bin 99 kişi gözaltına alındı, binden fazla kişi yaralandı.

Macron'un Vaatleri İşe Yaramadı! Sarı Yelekliler'in Gösterisi Öncesinde 25 Eylemci Gözaltına Alındı

MACRON'UN AÇIKLAMALARI

Macron, Sarı Yelekliler'in protestoları konusunda pazartesi akşamı yaptığı açıklamada, şirketlere ek maliyet yükü getirmeden asgari ücrete 2019 itibarıyla aylık 100 avro zam yapılacağını açıklamıştı.

Yapabilen işverenlerin çalışanlarına yıl sonunda prim ödemesini istediğini belirten Macron, 2 bin avronun altındaki emeklilik maaşlarından artık kesinti yapılmayacağını duyurmuştu.

Macron'un Vaatleri İşe Yaramadı! Sarı Yelekliler'in Gösterisi Öncesinde 25 Eylemci Gözaltına AlındıFransa Cumhurbaşkanı Macron

Sarı Yelekliler ve Fransızların yarısından fazlası Macron'un bu açıklamalarını yetersiz bulmuş ve yeniden gösteri çağrısı yapmıştı.

HÜKÜMETTEN, SARI YELEKLİLERE ÇAĞRI

Hükümet Sözcüsü Benjamin Griveaux, Strazburg'da salı akşamı düzenlenen silahlı saldırıdan sonra Sarı Yelekliler'den cumartesi günü yeni bir gösteri düzenlememelerini istemişti.

Çevre Bakanı François de Rugy de Public Senat televizyonuna yaptığı açıklamada, Sarı Yelekliler'in düzenlediği gösterilerin artık tamamen bitmesi gerektiğini belirtmişti.

Macron'un Vaatleri İşe Yaramadı! Sarı Yelekliler'in Gösterisi Öncesinde 25 Eylemci Gözaltına Alındı

Ulusal Meclis Başkanı Richard Ferrand da France Inter radyosuna yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Sarı Yelekliler'in taleplerine cevap verdiğini, bu nedenle eylemlerin sonlandırılması gerektiğini ifade etmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Fransa Paris 3.Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (16)

VAHDETTİN:

TERÖRİST VERDİKÇE DAHA FAZLASINI İSTER, İDAM ETSİNLER ALAYINI.

0
8
yanıtYanıtla
özgür:

adamlarda birlik var bizdekiler ise başka şeye çekiyorlar

7
0
yanıtYanıtla
Ali D.:

amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek Fransa yıllarca terör örgütlerinin hamiliğini yaptı hani bizde bir söz vardır yaygın kullanılır bana sokmayan yılan bin yaşasın diye yanlıştır bu deyim yılan yılandır bir gün sana da sokar daha önce Almanya da buna benzer olaylar yaşadı benim güzel ülkem kalkınmasın diye hep önümüze engel çıkattılar engelin biri bitti yenisini buldular inşallah bir gün yaptıklarının bedelini öderler

0
4
yanıtYanıtla
yellow jacket support Turkey:

Helal olsun sarı yelekler

3
0
yanıtYanıtla
HAK:

Demokrasinin beşiği Fransa''da haklarını protesto yolu ile almanın gururunu yaşıyor.

3
0
yanıtYanıtla
bu gercek:

sizde meee devam

3
0
yanıtYanıtla
gerçekbu:

avrupada sarı ile başlayıp kırmızı olan ve belkide devam edecek protestolar burdakileri acaip korkutmuş olacakki bunu ima edenleri nasıl tehdit ediyorlar. soru:korku imparatorluğundamıyız? cevap: . . . . . . . . .

2
1
yanıtYanıtla
DELİDİR NE YAZSA YERİDİR:

Biz nerede yaşıyoruz ya ? Birileri önüne geleni tehdit ediyor ! Bu nasıl bir cumhuriyet ?Bu nasıl bir demokrasi ?

2
1
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınahmet:

gezi şeresizliğinde bütün avrupa canlı yayın yapıp seviniyordu. Bu tezgahlar artık tek tek başlarına geçmeye başladı. yakında pkk da size saldıracak göreceksiniz.

0
2
yanıtYanıtla
Sevik adem:

Fransa baskani yalanci sozlerle halki oyaliyor istifa etmesi lazim yuzsusun

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title