Haberler

Paris'te Mevlana Heykelleri Sergisi

Türkiye'nin Paris Kültür ve Turizm Müşavirliğinde Mevlana'yı Konu Alan "Arzdan Arşa Sevginin Yolu" Konulu Heykel Sergisi Açıldı.

Türkiye'nin Paris Kültür ve Turizm Müşavirliğinde Mevlana'yı konu alan "Arzdan Arşa Sevginin Yolu" konulu heykel sergisi açıldı.

Heykeltıraş Kadriye Yürük Güdenler tarafından yapılan ve Mevlana felsefesini konu alan soyut heykeller, özellikle "Topraktan geldik, toprağa döneceğiz" düşüncesini yansıtıyor.

Serginin açılışı dolayısıyla, Türkiye'nin UNESCO nezdindeki daimi temsilcisi Büyükelçi Ali Tuygan, Kültür ve Turizm Müşavirliği sergi salonunda resepsiyon verdi. Sergi, 16 Eylüle kadar açık kalacak.

Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin 800. doğum yılı kutlamaları çerçevesinde, Türkiye'nin girişimi ve İran ile Afganistan'ın da katılımıyla önceki gün UNESCO bünyesinde Mevlana felsefesi üzerine konferans düzenlenmişti.

Konferansın ardından yine üç ülkenin katılımıyla Mevlana'yı konu alan sergi açılmış ve akşam sema ayininin de yapıldığı bir kültürel etkinlik düzenlenmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title