Haberler

Paris'te Kazak Türkleri'ni Buluşturan Nevruz Şöleni

Fransa Kazak Türkleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Kazakistan'dan Bir Uçak Dolusu Yazar, Sanatçı, Siyaset ve Bilim Adamlarından Oluşan 70 Kişilik Heyeti, Avrupa'nın Birçok Başkentinden Gelen Yüzlerce Kazak Türk'ü ile Buluşturup, Fransa'nın Başkenti Paris'te Nevruz Şöleni Yaptı.

Fransa Kazak Türkleri Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği, Kazakistan'dan bir uçak dolusu yazar, sanatçı, siyaset ve bilim adamlarından oluşan 70 kişilik heyeti, Avrupa'nın birçok başkentinden gelen yüzlerce Kazak Türk'ü ile buluşturup, Fransa'nın başkenti Paris'te Nevruz şöleni yaptı.

Paris'te ilk olarak yapılan Nevruz şölenine katılmak için gelen milli giysili Kazak Türkleri, Champs-Elysee Caddesi üzerindeki kutlamanın gerçekleştiği salona, çevrede bulunan Fransızlar'ın meraklı bakışları arasında girdi. 40'a yakın ülke diplomatının katıldığı kutlamaya Paris'teki Kazakistan Büyükelçiliği'nin Paris'te görevli diplomatik misyon şeflerini özel olarak davet ettiği görüldü. Programda milli kıyafetiyle arya söyleyen opera sanatçısı genç bir kız sahne aldı ve söylediği aryalarla büyük alkış topladı. Ellerinde sazlarıyla sahneye gelen, kadın ve erkek iki yarışmacı atışma yaptı. Ozanlar birbirine atışmada üstünlük sağlamak için salondaki davetlilere yönelik ve Fransız edebiyatı ile Paris üzerine söyledikleri deyişlerle bol bol alkış aldı. Daha sonra sahne alan aşıklar, ellerindeki sazı adeta konuştururken, Orta Asya'nın hüzün dolu eserlerini seslendiren genç kemancılar ise Kazak Türkleri'ni hüzünlendirdi. Kaval çalan bir başka Kazak ise yine salonu dolduran kalabalık tarafından büyük alkış aldı.

(TS-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title