Haberler

Paris: Platini Çalışmalarını Hızlandırdı

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanlığına Adaylığını Daha Önce Açıklayan Michel Platini, Çalışmalarını Hızlandırdı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Başkanlığına adaylığını daha önce açıklayan Michel Platini, çalışmalarını hızlandırdı.

UEFA Başkanlığına adaylığını koyan Fransız ve dünya futbolunun efsane isimlerinden Michel Platini, Avrupa futbol federasyonları başkanlarıyla ilk resmi temasını gerçekleştirdi. 52 federasyon başkanına bir mektup gönderen Platini, adaylığının ana hatlarını ve başkan seçilmesi halinde yapmak istediklerini duyurdu. Platini'nin basına yansıyan mektubunda futbolda değişimden bahsetmesine rağmen devrim niteliğinde bir öneri getirmemesi dikkat çekerken, ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı yaptığı vurgular ağırlıktaydı. Platini, mektubunda, "Ben devrimci bir aday değilim ancak 21. yüzyılda büyük değişim gösteren futbolun gelişimine, ana ilkelerimizden taviz vermeden adapte olmalıyız" dedi. Platini mektubunda çok daha güçlü bir UEFA isteğini de ifade ederek, futbol ailesini birleştirme, ırkçılıkla, ayrımcılıkla, yasa dışı bahis, rüşvet ve dopingle mücadele sözü de verdi.

Platini, Şampiyonlar Ligi'nin geleceği konusunda ortaya atılan önerileri de değinerek, Şampiyonlar Ligi'nde NBA modelinin uygulanması fikrini eleştirdi. Platini, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'ndeki (NBA) gibi, üst düzey bir Avrupa Ligi kurulması önerisine karşılık yaptığı açıklamada, "Benim bu konudaki tavrım açık ve nettir; açık bir Şampiyonlar Ligi'ne evet, kapalı ve sahte bir NBA modeline hayır" dedi. Platini tüm Avrupa kulüplerine açık bir Şampiyonlar Ligi modelinin devreye sokulması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title