Haberler

Paris: Paris Belediyesi Evsizlere Dağıttığı Çadırları Geri Topladı

Paris Belediyesi'nin kentte sayıları her gün artan evsizlere dağıttığı çadırları geri topladığı bildirildi. Belediye çadırları toplamasına gerekçe olarak "kötü görünümü" gösterdi.

Sokakta kalanların sayısının her geçen gün arttığı Paris'te çareyi, evsizlere çadır dağıtmakta bulan belediye, şehrin görünümünü olumsuz etkilediğini gerekçesiyle çadırları toplayarak depolara kaldırdı. Donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan evsizler ise uygulamaya tepki gösterdi. Belediyenin dağıttığı çadırları Basttille semtinde bulunan lüks yatların bulunduğu kanalın rıhtımına kuran evsizler, lüks yatlarını geçici ev olarak kullanan zenginlerin kendilerini şikayet ettiğini, belediyeninse bu yüzden çadırları topladığını iddia ediyor.

Bazı evsizler çadırlarını vermeye direnirken, bazı Parisliler de şehri 'çadır kente' çevirdiği gerekçesiyle çadırların toplanması kararını destekliyor. Uygulamanın ülkeye gelen turistleri de şaşırttığını ifade eden Parisliler, çadırların 'ürkütücü' bir görünüm sergilediğini savunuyor.

Fransa genelinde yaklaşık 100 bin evsiz olduğu öğrenilirken, evsizler her fırsatta hükümetten ilgi beklediklerini ifade ediyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title