Haberler

Paris: Fransa'da "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Fransa'da "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı'nın kabul edilmesiyle ilgili olarak konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Fransa parlementosunun aldığı kararın demokrasi ve özgürlükler adına utanç verici olduğunu kaydetti.

Fransa Parlamentosu'nun alt meclisi Ulusal Meclis'te bugün yapılan oylamada, sözde "Ermeni soykırımını inkar etmeyi" suç sayan tasarısı 19'a karşı 106 oyla kabul edilmesinin ardından açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, "Fransızlar kendileri gibi düşünmeyenleri hapis cezasına çarptırmak gibi Avrupa özgürlüğüne ters düşecek bir karar almışlardır. Aldıkları bu karar Fransız ihtilalini yapanların kemiklerini sızlatmıştır. Fransa bu kararla çok büyük şey kaybetmiştir. Türkiye bu konuda asla sessiz kalmamalıdır. Türkiye'nin şu andaki görevi, kendi haysiyetine karşı karar alan bu ve bunun gibi ülkelere karşı tedbir almaktır. En başta tedbir alınacak ülke ise Ermenistan'dır" ifadelerini kullandı.

CHP milletvekillerinden oluşan bir heyet, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısının Fransa Ulusal Meclisi'nde yapılan görüşmelerini izlemek üzere Paris'e gitmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title