Haberler

Paris Dünya Turizm Fuarın'da 'Zeugma' Tanıtıldı

Porte de Versailles fuar alanında 21-24 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Paris Dünya Turizm Fuarı'na Fransa ve dünyadan 500'den fazla kişi katıldı.

Porte de Versailles fuar alanında 21-24 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen Paris Dünya Turizm Fuarı'na Fransa ve dünyadan 500'den fazla kişi katıldı. Fuara bu yıl 100 binden fazla ziyaretçinin katılması bekleniyor.

Fuarı geçen yıl, 106 bin 134 vatandaş, 4 bin 878 profesyonel ziyaret etmişti.

Paris Dünya Turizm Fuarı'nda Türkiye standında, Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi yapısal kompleksi içinde yer alan eserlerin dünyanın en önemli müzeleri arasında yer aldığı da anlatıldı. Gaziantep ve Zeğuma'ya ait eserler görsel olarak ve tanıtım broşürleri ile tanıtıldı. Ziyaretçilere Türk Kahvesi, lokum, Antep baklavası ve fıstık ikram edildi.

Geçen yıl Fransız turistlerin Arap Baharı sonrasında tatillerinin rotasını Türkiye'ye çevirmiş olmaları yüzde 12'nin üzerinde bir artış gerçekleştirmişti. Son dönemlerde özellikle Fransızlar kısa destiasyon turlarını en çok İstanbul'a çeviriyor.

Fransızların geçen yıl turistik gezi dışında, Türkiye'ye yerleşme oranında yüzde 11 artış yaşandığı belirtildi. İtalya ve Yunanistan'da kriz nedeniyle stantlar açık değil, Mısır'da krizden etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Fransa Şarap ve diğer alanlardaki turizmi ile Fransız bölgelerine ziyaretçi çekmeyi bekliyor. Ulusal Seyahat Acenteleri Birliği (SNAV) ve A tout Fransa, şubat ayında yayınlanan ülkenin tanıtım organizasyonuna göre, 2011 ile karşılaştırıldığında geçen yıla oranla yolcu sayısının yüzde 5'den fazla düştüğünü yazdı.

ZEUGMA KONFERANSI

Paris Kültür Turizm Müşavirliği'nde Zeugma tanıtıldı. Zeugma antik kentinin tanıtımı kapmasında hazırlanan projenin seçilmiş olan üç Avrupa ülkesinden Fransa ayağı gerçekleştirildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Özel idare ve Valiliğe bağlı İpek Yolu Kalkınma Ajansının ortak hazırladığı Gaziantep ve Zeugma Antik Kent ve müzesinin tanıtımı, Paris Kültür Tanıtma Müşavirliği salonunda Ankara Üniversitesi Arkeoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Kutalmış Görkay'ın sunumu ile gerçekleştirildi.

Zeugma tanıtımı için ev sahipliği yapmaktan onur duyduğunu belirten Paris Kültür Turizm Müşaviri Kalbiye Noyan, Zeugma mozaik müzesi olarak dünyanın en zengin mozaiğine sahip belki de birinci sıraya yerleştirebileceğimiz en önemli müzelerinden biri. Paris'te bir ilki başarmış oluyoruz. Paris Dünya Turizm Fuarı'nda (MAP) Türkiye standında kendilerine yer vererek bunu bir ilk adım olarak kabul ediyoruz. Fransa'da bundan sonrada çeşitli basın gezileri ile Gaziantep'in zengin kültürünü ve Zeugma'yı tanıtmayı onurla sürdüreceğiz dedi. Kalbiye Noyan ve Ataşe Gökhan Çete ev sahipliğinde gerçekleşen geceye çok sayıda tarih ve Türkiye aşığı Fransız ve Türk vatandaş katıldı. Katılımcılara yedi dile çevrisi yapılan Zeugma filmi,Fransızca hazırlanan broşürlerin yer aldığı tanıtım paketleri sunuldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zeugma Mozaik Müzesi Türkiye Fransa Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title