Haberler

Gözaltına Alınan Emniyet Müdürü Hastaneye Kaldırıldı

Güncelleme:

İzmir merkezli 16 ilde 'askeri casusluk' adıyla bilinen, gizli bilgi ve belge bulundurma davasındaki sanıklar hakkında sahte delil ürettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 17 şüphelinin işlemleri devam ediyor. 'Pararel yapı' operasyon kapsamında yakalanan 1 şüpheli ise hava muhalefeti nedeniyle Van'dan getirilemedi. Gözaltındaki polislerden 4'üncü sınıf emniyet müdürü H.A. rahatsızlanınca ambulansla hastaneye kaldırıldı.

MÜDÜRLER, AMİRLER, BAŞKOMİSERLER... 25 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından dün, İzmir merkezli olarak Ağrı, Antalya, Bingöl, Eskişehir, İstanbul, Kilis, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Muğla, Niğde, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Van'da 'pararel operasyonu' yapıldı. Toplam 25 kişi hakkında gözaltı kararının verildiği operasyon kapsamında aralarında dönemin Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürü H.A. ve dönemin Mali Suçlarla Mücadele Şubesi Büro Amiri M.E.Ç., başkomiser, komiser ve polis memurlarının da bulunduğu 18 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 17'si Yeşilyurt Semti'ndeki emniyet hizmet binasına getirilirken, Van'daki 1 şüpheli hava muhalefeti nedeniyle kente getirilemedi.

"10 GÜN ÖNCE DE SORMUŞLARDI, YİNE AYNI ŞEYLERİ SORACAKLAR"

'Askeri casusluk' adıyla bilinen, gizli bilgi ve belge bulundurma davasındaki sanıklar hakkında sahte delil üretmekle suçlandıkları öğrenilen şüphelilerden bazılarının avukatı Muzaffer Akyol şu bilgileri verdi:

"İfadelerin alınmasına devam ediliyor. Benim müvekkilim emniyette susma hakkını kullandı. Savcılıkta ifade verecek. Çünkü yaklaşık 10 gün müvekkilimin bilgisine başvurulmuştu ve tanık sıfatıyla ifadesi alınmıştı. Aynı şeyler sorulacaktı, biz isnat edilen suçlamayla ilgili delillerin ne olduğunun bize gösterilmesi gerektiği kanaatinde olduğumuzdan burada ifade vermedik. Sorular önceki operasyondakine benziyor. İddia olunan FETÖ/PDY ile ilgili sorular var. Devam eden askeri bilgi belge bulundurma dosyasında dönemin Cumhuriyet Savcısı'nın denetim ve gözetimi altında yapılan işlemlerin usule aykırı olduğu iddiası ile oradaki şüphelilerin ev aramalarında usulsüzlük yapıldığı iddiaları soruluyor.

"BU HUKUKSUZLUĞUN SONA ERMESİ İÇİN YÜKSEK YARGI MENSUPLARINA SESLENİYORUZ"

Burada yapılan bir hukuksuzluk var. Devam eden bir dosyada 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi bir usulsüzlük olduğunu tespit edecek olursa yargılama sonucunda, şüpheliler beraat eder, daha sonra usule uygun olarak ihbarda bulunup ilgililer hakkında soruşturma başlatılırdı. Ama burada sayın soruşturma savcısı, daha önce meslektaşı tarafından iddianamesi hazırlanmış ve yargılaması devam eden bir dosyada soruşturma yapıyor. Bu hukuksuzluğun sona ermesi için özellikle yüksek yargı mensuplarına sesleniyoruz. Susmayın, çünkü yarın birileri size 'Bugün yapılan hukuksuzluk karşısında sustu' diyecekler. Buradaki insanların delilleri karartmaları gibi bir durum söz konusu değil çünkü görevlerinden uzaklaştırılmışlar, burada onlara eziyet ediliyor. Bu kişiler her şeylerini bu millet, bu vatan için vermişlerdir. Artık birilerinin çıkıp buna son verme zamanı geldi diye düşünüyorum."

BİR ŞÜPHELİ RAHATSIZLANDI

Bu arada, şüphelilerden 4'üncü sınıf emniyet müdürü H.A.'nın kalbindeki bir rahatsız nedeniyle fenalaşması üzerine emniyet binasına sağlık ekibi çağırıldı. İlk kontrolün ardından H.A., ambulansla Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan H.A.'nın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya İzmir Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları!
500

Yorumlar (1)

AMobil-IOS:

ALMA CEMAATIN AHINI CIKAR AHESTE AHESTE.

9
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title