Haberler

Para İçin Ringe Çıkan 13 Yaşındaki Çocuk, Korkunç Şekilde Can Verdi

Güncelleme:

Tayland'da okul masraflarını karşılamak için Tayland boksu maçlarına çıkan 13 yaşındaki çocuk, beynine aldığı darbeyle feci şekilde yaşamını yitirdi.

Tayland'da anne-babası olmayan ve okul masraflarını karşılamak için sekiz yaşından beri Tayland boksu maçları yapan 13 yaşındaki bir çocuk, son müsabakasında beynine aldığı darbeyle hayatını kaybetti.

Para İçin Ringe Çıkan 13 Yaşındaki Çocuk, Korkunç Şekilde Can Verdi

3 RAUNDDA BEYİN KANAMASI GEÇİRDİ

Anucha Tasako adlı çocuğun ülkede büyük üzüntü yaratan ölümünün ardından, çocukların bu maçlara çıkmasının engellenmesi için yasada değişikliğe gidilmesi çağrıları yoğunlaştı. Anucha'nın kask takmadan çıkarıldığı maçın üçüncü raundunda beyin kanaması geçirdiği açıklandı.

TAYLAND BOKSU, KIRSAL KESİMLERDE YAYGIN

Tayland boksunun, özellikle ülkenin kırsal kesimlerinde çok yaygın olduğu belirtiliyor. Mahidol Üniversitesi'nin araştırmasına göre, bu spor beyne alınabilecek darbeler nedeniyle 15 yaşından küçükler için özellikle tehlikeli. Meclis'te 12 yaşından küçüklerin para için bu maçlara çıkarılmasını engelleyecek bir yasa tasarısı görüşülüyor. Turizm ve Spor Bakanı Weerasak Kowsurat, Anucha'nın ölümünden sonra sürecin hızlandırılacağını açıkladı.

YOKSUL ÇOCUKLAR İÇİN GEÇİM KAPISI

Doktorlar dahil birçok kesim düzenlemeye destek verirken, maç organizatörleri bu karşılaşmaların birçok yoksul çocuk için geçim kapısı olduğunu söylüyor. Anucha'nın, boks antrenörü olan amcası, yasanın 15 yaşından küçükleri kapsaması gerektiğini belirtti.

'HAKEM MAÇI DURDURMAKTA GEÇ KALDI'

Bazı boks turnuvalarının avukatlığını yapan Sukrit Parekrithawet ise Anucha'nın ölümünün münferit bir olay olduğunu, hakemin maçı durdurmakta geç kaldığını öne sürdü. Parekrithawet , "Daha önce böyle bir olay yaşanmadı. Salonda doktor yoktu. Çocukların maça çıkmasını engellerseniz Tayland boksu ölür. Yasa tasarısını hazırlayanlar, bu sporla ilgili hiçbir şey bilmiyorlar. Çocukken başlamazlarsa, nasıl deneyim kazanacaklar?" dedi.

Tayland'da birkaç gün önce de 12'ci rauntta nakavt olan Christian Daghio adlı 49 yaşındaki bir boksör hayatını kaybetmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Tayland Spor Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (18)

Mülteci:

keşke ölmeden önce müslüman olsaydı..hiç olmazsa ahirette rahat ederdi.

12
29
yanıtYanıtla
Yobaz:

Daha ergenliğe bile yeni yeni giren bir çocuk, sen haşa ilahmısın da, ne yapacağını biliyor gibi böyle saçma sapan yorumlar yazabiliyorsun.

yanıt8
yanıt3
vatan:

allah cezanı versin

yanıt4
yanıt4
BEYKOZLU:

MAL 13 YAŞINDA NE GÜNAHI OLCAK ÇOÇUĞUN DİKKAT ET ORDA BEN AÇLIK YÜZÜNDEN BU İŞLERE GİRDİM DERSE MÜSLÜMANIM DİYE GEÇİNENLER HAÇ PARALARINI AMERİKAYA İSRAİLE VERİYO DERSE KUTSAL KABE NİN YANINA 50 KATLI BİNALAR YAPILIYO YUKARDAN BAKILIYO KUTSAL YERLERE MÜSLÜMANLAR SES ÇIKARMIYO DERSE İBADETLER BOŞA GİDER HEPİMİZ CEHHENNEME

yanıt0
yanıt0
Kütahya,lıMobil-IOS:

Böyle spormu olur dünyada yasaklayacaksın boksu

35
0
yanıtYanıtla
adımısorma:

Ülkeme kurban olayım

14
4
yanıtYanıtla
Bor Man:

parasiszilik yetim, yazik etiler cocuga. zalim dunya

15
0
yanıtYanıtla
karabela:

türkiyedede olsa ülkenin geldigi duruma bak diye yaygara yapan çok olurdu ama demek her ülkede yoksul kesim çok ve hükümet caresiz kaliyor

4
5
yanıtYanıtla
Dagıstanlı:

En büyük zaafım çocuklar. :( bir de yetimmiş kıyamam. Biraz da paylaşmayı bilmeyen aç gözlü zenginler ölsün. Zenginler biraz paylaşsanız mallarınızı yetim çocuklara baksanız bir şey kaybetmezsiniz. İnsan olun biraz.

9
0
yanıtYanıtla
Gariban her yerde gariban:

üzücü. . .

7
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title