Haberler

Papağana İşkence Videosu ile Tepki Çeken Murat Özdemir Akıl Hastanesine Gönderildi

Güncelleme:

Papağana işkence videosu ile büyük tepki çeken ve gözaltına alınan Murat Özdemir, 21 gün akıl hastanesinde tedavi görecek. Ayrıca Özdemir'in sosyal medyada "Murat Özdemir papağanını asıyor" başlığıyla tepki çekecek yeni görüntüleri ortaya çıktı.

Sosyal medya hesabından papağana yaptığı işkence videosunu paylaştıktan sonra büyük tepki gören Murat Özdemir 21 gün akıl hastanesinde yatacak.

Papağana İşkence Videosu ile Tepki Çeken Murat Özdemir Akıl Hastanesine Gönderiliyor

MURAT ÖZDEMİR'E 'HAYVANA EZİYETTEN' İŞLEM YAPILDI

Televizyonda yayınlanan bir yarışma programıyla tanınan Murat Özdemir, papağanına yaptığı işkence videosunu sosyal medya hesabından paylaşınca büyük tepki gördü.Dün akşam saatlerinde gözaltına alınarak Beşiktaş Asayiş Büro Amirliği'ne getirilen Özdemir,burada yapılan işlemlerinin ardından sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Ters kelepçeli olarak adliye binasına getirilen Özdemir'e "hayvana eziyetten" işlem yapıldı ve akıl hastanesine sevk edilmesine karar verildi. Akıl hastanesine götürülen Özdemir'in 21 gün hastanede yatacağı öğrenildi.

Papağana İşkence Videosu ile Tepki Çeken Murat Özdemir Akıl Hastanesine Gönderiliyor

5 BİN 524 LİRA PARA CEZASI

Sosyal medya hesabında papağanına yaptığı kötü muamelenin görüntülerini paylaşmasının ardından hakkında yasal işlem başlatılan, bir televizyon kanalında yayımlanan yemek yarışmasıyla tanınan Murat Özdemir'e, 5 bin 254 lira para cezası uygulandı.

Papağana İşkence Videosu ile Tepki Çeken Murat Özdemir Akıl Hastanesine Gönderiliyor

TEPKİ ÇEKECEK YENİ GÖRÜNTÜLER

Sosyal medya hesaplarından, "Murat Özdemir papağanı asıyor" başlığıyla paylaşılan görüntülerde, kafesteki papağan acıyla bağırırken Murat Özdemir'in, "Kuşum Mesut Bahtiyar, arkadaşlar o bir gün Acun Baba demeyi öğrenecek. Acun İmparator, sultan Süleyman kim" dediği görülüyor.

PSİKOLOGLAR NE DİYOR?

Psikologlar yaşanan vahşetle ilgili Habertürk ekranlarında değerlendirmelerde bulundu.

Habertürk'e konuşan Rumeli Üniversitesi Rektör Vekili ve Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları ve Psikoloji Uzmanı Prof. Dr. Tamer Dodurka, "Bir insan bir hayvana şiddet uyguluyorsa bunun altındaki psikolojik problem aynı. Hayvana da, çocuğa da, kadına da aynı şiddeti uygular. Bu insanlar aramızda rahat dolaşmamalı" diye konuştu.

Papağana İşkence Videosu ile Tepki Çeken Murat Özdemir Akıl Hastanesine Gönderiliyor

"HAYVANLAR OLUP BİTENLERİ ANLAMLANDIRAMAZ"

Dodurka, işkence gören papağanın psikolojisiyle ilgili olarak da şunları belirti: "Şiddet gören bir insan nasıl travma geçirirse aynı şey hayvanlar için de geçerli. İnsan bazı şeyleri anlamlandırabilir ama hayvan için böyle bir şey söz konusu değil".

Habertürk'e konuşan bir başka bilim insanı Aslı Karasaç Özkaya da saldırganın nasıl bir profil sergilediği sorusuna şu karşılığı verdi:

"BİR ÇOĞUNDA SEVGİ VE GÜVEN EKSİĞİ VAR"

"Aslında şiddet tanımının çok yetersiz kaldığı bir olayla karşı karşıyayız. Bunu yapan kişinin ruh sağlığının altındaki etkileri incelemek gerekiyor. Bu kişilerin cezaevine konmaları kesin çözüm değil. Bu kişiler çocukluk dönemlerinde çok ciddi şiddete uğramış kişiler olduğu araştırmalarda ortaya çıkıyor. Özellikle anne, baba tarafından işkence ve şiddet görmüş kişiler oluyorlar. Bu kişileri onarılıp yeniden topluma kazandırılmaları gerekiyor. Aynı şekilde bu kişilerin pek çoğunda sevgi ve güven eksikliği bulunuyor".

"YAŞADIĞI ÖFKENİN ACISINI ÇIKARMAK İSTİYOR"

Antisosyal kişilik bozukluklarına baktığımızda, kişi kendi yakın çevresine, canlılara, topluma, birlikte olduğu çevresine zarar verme eğilimindedir. Programdan diskalifiye edildi. İçinde yaşadığı öfkenin acısını çıkarmak adına bu tehdit içerikli sözleri sarf etmiş"

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Sosyal Medya Magazin Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (20)

Veysi Güngör:

atin onu bir hayvanat bahcesine hayvanlarda ona iskence cektirsinler. . yok yok hayvanlar ona iskence etmezler cünkü hayvanlar vicdanlidirlar onun gibi davranmazlar

10
1
yanıtYanıtla
Dilenci Abidin® (dua sürmenajı şu an):

Maymunların yanına atsınlar daha iyi olur. İnternete bakınız: Japon maymunlarının ilginç huyları-bilimdili. com (Sadece bir farkla ki bu fotoğrafın aslı o kadar masum ve Bilimdili''nin bahsettiği gibi değil)

yanıt0
yanıt0
Akın:

Direk parçalarlar:)) mesela ayı kafesi iyidir

yanıt0
yanıt0
emir_eri:

tamam abi hemen hangi hayvanat bahçesineydi konum yollarmısın.

yanıt0
yanıt1
ziya paşa:

guvvetli yumruk yememiş. yesin bakın nasıl kendine geliyor.

8
1
yanıtYanıtla
DÜRBÜNLÜ...:

Allah islah etsin . . kuşa eziyet edilir mi . yazik

6
0
yanıtYanıtla
PAŞA KÖYLÜ:

Acun abi teksin bu alemde demek papağana avukat bile tuttun :)

2
3
yanıtYanıtla
ali veli:

bu adamı siz delirttiniz siz. bu milletten bu medyadan tiksiniyorum.

3
2
yanıtYanıtla
Memo hollanda:

Bi papagan olayini nekadarda cok buyuttunuz pes dogrusu

0
4
yanıtYanıtla
MANAS:

EVET HEPİMİZ MANYAĞIZ YA . SEN HARİÇ.

yanıt1
yanıt0
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title