Haberler

Papadopulos: "Türkiye'nin Petrol Yataklarında Hakkı Yok"

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Tasos Papadoulos, Ada'nın Deniz Bölgesinde ve Özellikle Güney Deniz Bölgesinde Bulunması Muhtemel Petrol Yataklarında Türkiye'nin Hakkı Bulunmadığını İddia Etti.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadoulos, Ada'nın deniz bölgesinde ve özellikle güney deniz bölgesinde bulunması muhtemel petrol yataklarında Türkiye'nin hakkı bulunmadığını iddia etti.

Rum radyosunun haberine göre, Tasos Papadopulos, Güney Kıbrıs ile Lübnan arasında denizde münhasır ekonomik bölge sınırlarının belirlenmesi anlaşmasına Türkiye'nin protestosunu yorumlarken, bu tür anlaşmaların imzalanana kadar gizli tutulması gerektiğini söyledi.

''Ne zaman müzakerelere başlasak Türkiye etkin şekilde varlık gösteriyor. Bu nedenle öncesinde ve sonrasında açıklanması hiçbir zaman uygun değil'' diyen Papadopulos, aynı durumun, Güney Kıbrıs'ın Suriye ve Mısır'la anlaşma imzalamasında da yaşandığını kaydetti.

Papadopulos, ''Türkiye, Güney Kıbrıs'a sorun çıkartmak için mi tepki gösterdi, yoksa bölgede var olan yataklarda gözü mü var'?' şeklindeki soruyu da şöyle yanıtladı:

''Türkiye, 'Kıbrıs'ın doğal kaynaklarının Kıbrıs'a ve deniz hukukuna göre bütün komşu ülkelere ait olduğunu savunuyor. Kendisi de hak istiyor olabilir. Biz, elimizdeki hukuki görüşlere göre hakkı olduğunu zannetmiyoruz, özellikle de güney tarafta.''

Benzer bir anlaşmanın Türkiye'yle de imzalanıp imzalanmayacağının sorulması üzerine Tasos Papadopulos, ''Elbette hayır'' karşılığını verdi.

Rum basın haberlerine göre, iki ülke imzalamış oldukları anlaşmayı çok yakında BM'ye sunacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title