Haberler

Papa'nın Türkiye Ziyareti...

Türk Diyanet Vakıf-sen Kocaeli Şubesi ile Diğer Bazı Sendikaların Temsilcileri, Papa 16. Benedikt'in Gelecek Ay Türkiye'ye Yapacağı Ziyaretin İptal Edilmesi İçin Cumhurbaşkanlığı ve Vatikan Büyükelçiliğine Faks Çektiler.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Kocaeli Şubesi ile diğer bazı sendikaların temsilcileri, Papa 16. Benedikt'in gelecek ay Türkiye'ye yapacağı ziyaretin iptal edilmesi için Cumhurbaşkanlığı ve Vatikan Büyükelçiliğine faks çektiler.

Sendikanın Kocaeli Şube Başkanı Şener İnce, Kocaeli PTT Şubesi önünde yaptığı açıklamada, en büyük irticanın, Atatürk'ün bin bir emekle kurduğu Türkiye Cumhuriyetini Sevr öncesi şartlara döndürmek olduğunu, bunun için de içte ve dışta yoğun uğraş verildiğini söyledi.

İnce, ziyaretin iptali için Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e yazdığı yazıda da ''AB'nin dayatmaları ve Vatikan eksenli köktencilik ülkemiz için birer tehdittir. Anlaşılan inancımıza ve değerlerimize sistematik hakaretlerle bizleri provoke etmek istiyorlar. Hassasiyetinize sesleniyoruz ve kararınızı gözden geçirmenizi diliyoruz'' dedi.

İnce ve beraberindeki sendika temsilcileri, ziyaretin iptali için hazırladıkları 2 ayrı açıklama metnini Cumhurbaşkanlığı ve Vatikan Büyükelçiliğine faksladılar.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title