Haberler

Papa ile Patrik Ortak Deklarasyon İmzaladı

Papa 16. Benediktus ile Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ortak Deklarasyon İmzaladı.aya Yorgi Kilisesi'nde Gerçekleşen Ayinin Ardından Çalışma Ofisine Geçen Papa ile Patrik, Yaklaşık 45 Dakika Süren Heyetler Arası Bir Görüşme Gerçekleştirdi. Görüşmenin Sonunda, Papa 16. Benediktus ile Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ortak Deklarasyon İmzaladılar.deklarasyonun İmza Töreninin Bulunduğu Salona Bazı...

Papa 16. Benediktus ile Fener Rum Patriği Bartholomeos, ortak deklarasyon imzaladı.

Aya Yorgi Kilisesi`nde gerçekleşen ayinin ardından çalışma ofisine geçen Papa ile Patrik, yaklaşık 45 dakika süren heyetler arası bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin sonunda, Papa 16. Benediktus ile Fener Rum Patriği Bartholomeos, ortak deklarasyon imzaladılar.

Deklarasyonun imza töreninin bulunduğu salona bazı yabancı basın mensupları alınırken, bazı Türk ve yabancı gazeteciler ise bu olayı bahçeye kurulan plazma televizyondan izledi. Bu arada deklarasyonun Arapça, İngilizce, Fransızca, Almanca, Yunanca, Rusça ve İspanyolca metinleri bulunmasına rağmen Türkçe metnin hazırlanmaması dikkat çekti.

Öte yandan, ayine kırmızı pelerinle katılan Papa`nın görüşmelerde pelerinini çıkarttığı gözlendi. Papa 16. Benediktus ve Patrik Bartholomeos ile diğer yetkililer öğle yemeğine geçtiler.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title