Haberler

"Papa Gelmesin" Mitingi Çağlayan'da Yapıldı

Saadet Partisi'nce, Papa 16. Benediktus'un Türkiye'ye Yapacağı Ziyareti Protesto Etmek Amacıyla Düzenlediği "Papa Gelmesin" Mitingi Çağlayan'da Gerçekleştirildi.

Saadet Partisi'nce, Papa 16. Benediktus'un Türkiye'ye yapacağı ziyareti protesto etmek amacıyla düzenlediği ''Papa Gelmesin'' mitingi Çağlayan'da gerçekleştirildi.

Çağlayan Meydanı'ndaki miting, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Mitinge, İstanbul'un 32 ilçesi ile Türkiye'nin 81 ilinden katılım oldu.

Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı bölümlerde toplandığı miting alanında, ''Haçlı ittifakına hayır, İslam ve Peygamberimize Dil uzatanlara dur demek için Papa gelmesin'' yazılı Türkçe ve İngilizce pankart ve afişler yer aldı.

Mitinge katılanlar ''Ne ABD ne AB kurtuluş Saadette'', ''Papa şaşırma sabrımızı taşırma'', ''Burası İstanbul Vatikan değil'' , 'Zulme karşı omuz omuza'' sloganları atarken, belirlenen sloganların dışında slogan atılmaması yönünde uyarı yapıldı.

İlan edilenden yaklaşık 1.5 saat geç başlayan mitingde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Papa 16. Benediktus'un Türkiye'ye gelmeden önce bütün Müslümanlar'ı rencide eden, ihtilafları körükleyen, barışı dinamitleyen bir konuşma yaptığını dile getirdi. Kutan, ''Papa'nın yaptığı bu edep dışı saldırı, İslam'a ve Müslümanlar'a karşı ilk haçlı seferinden beri beslenen kin ve nefretin bir uzantısıdır. Bu bir insanlık ayıbıdır. Bu çirkin saldırıyı telin etmek için bu mitingi düzenledik'' dedi.

Kutan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Barış, sevgi, şefkat, nezaket ve merhamet elçisi Hazreti Muhammed'e 'terörist' diyebilecek kadar cahil ve müfteri olan Papa'ya, o mübarek elçinin ümmeti olmanın gereği olarak 'seni burada görmek istemiyoruz' demek için buradayız. Altı asır boyunca İslam'ın bayraktarlığını yapmış olan şerefli bir milletin çocukları olarak, 'önce Müslümanlardan özür dile, sonra bu mübarek topraklara gel' demek için burada toplandık.''

Miting alanına gelmeyen eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan da alana kurulan ekranda canlı yayınlanan konuşmasıyla mitinge katıldı.

Mitingi, aralarında AP, BBC, Reuters, AFP, CBS ve RAI'den basın mensuplarının da bulunduğu toplam 235 gazeteci izledi.

Organizasyon komitesinin çağrısı üzerine, cep telefonlarından, oluşturulan mesaj merkezine ''Papa gelmesin'' diye mesaj geçilen mitingde, ABD ve İsrail bayrakları da yakıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı miting olaysız sona erdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title