Haberler

Papa, Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'nu Ziyaret Etti

Papa 16. Benediktus, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile Bir Araya Geldi.papa, Diyanet İşleri Başkanlığına Gelişinde, Ali Bardakoğlu Tarafından Kapıda Karşılandı. Papa 16. Benediktus ve Bardakoğlu, Daha Sonra, Diyanet İşleri Başkanlık Makamına Geçtiler.papa ve Bardakoğlu, Saat 17.00'de Bir ...

Papa 16. Benediktus, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile bir araya geldi.

Papa, Diyanet İşleri Başkanlığına gelişinde, Ali Bardakoğlu tarafından kapıda karşılandı. Papa 16. Benediktus ve Bardakoğlu, daha sonra, Diyanet İşleri Başkanlık makamına geçtiler.Papa ve Bardakoğlu, saat 17.00`de bir araya geldiler. Görüşmede, kardinaller ve Diyanet İşleri üst düzey yetkilileri de yer alıyor.

-PAPA-

Bir süre görüntü alınmasına izin verilen görüşmede Papa, dinler arası diyaloğun yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek şunları söyledi;

Dünyada büyük sorunlar var.Kardeş kardeşi öldürüyor, her gün kan dökülüyor.Dinler barış içindir.Başka türlü yorumlanmamalı.Biz Katolik Klisesi olarak dinler arasında yeni bir sayfa açmak istiyoruz.Biz semavi dinlerin bütün mensupları olarak, ister Müslüman olsun ister Hristiyan olsun ortak bir inancımız var.Oda yaradandır. Bu çerçevede barışa katkıda bulanmaya çalışıyoruz.Dinin gerçek anlamının barış olduğunu, şiddet olmadığına inanıyoruz.

Vatikan da bu kültürlerarası, dinler arası diyaloğa çok önem vermektedir.Bugünkü ziyaretiminde bu diyaloğun bir işareti olmasını temenni ediyorum.Bu işaret kendi inançımıza da sadakatin bir işareti.Bu sadakat sayesinde ortak görevlerimizi yerine getirebiliriz.Dinler arası diyaloğu yeniden boyutlandırmak gerekiyor.Bunun evrensel ve yerel bir boyutu var.Bu iki boyutunda birbiri ile uyum içinde olması lazım.

Bizde, müslümanların hayatlarını izliyoruz.Örneğin Ramazan bittiğinde mesaj yolladık.Bizimde ortak noktamızdır oruç tutmak yani maddi olandan vazgeçerek ruhani olana gitmek.¨dedi

-BARDAKOĞLU-

Papa`nın sözlerinden sonra konuşan Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu,¨Bizde kültürlerarası ve dinler arası sağlıklı bir diyaloğun olmasını önemsiyoruz dünya barışı için.Bu diyaloğun sağlıklı zeminde gerçekleşebilmesi için insanların birbirlerinin farklilıklarına saygı göstermesi şarttır.Biz dünyadaki bu zenginliği ve farklılığı ilahi yaratış hikmetinin yansımaları olarak ğörüyoruz.Sadece İslam değil bütün ilahi dinler barış kaynağıdır.Biz konuşarak görüşerek yol almamız gerekiyor.Bu tür ziyaretler diyoloğun sağlıklı bir şekilde gelişmesine imkan sağlar. Ben Diyanet İşleri Başkanlığı`nın yapısı, dini nasıl algıladığı konusunda dosya sunacağım kendilerine.¨diye konuştu.

Konuşmalardan sonra Papa ve Bardakoğlu birbirlerine karşılıklı hediyelerini verdiler.Papa ve Bardakoğlu tokalaşarak gazetecilere poz verdi. Görüşmeden sonra Papa ve Bardakoğlu`nun açıklama yapması bekleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title