Haberler

Panik Atağı Durdurmak İçin Sadece 4 Dk..işte Yapılacaklar..

Panik atak, günümüzün en yaygın ve en popüler psikolojik rahatsızlıkları içerisinde yer alıyor… Özellikle gençler arasında panik atak belirtileri her geçen gün daha çok artıyor… İşte panik atak belirtisi ve detayları:

Panik atak yaşadığınızda bu belirtilerden bir kaçını gözlemleyebilirsiniz.

– Kalp atışlarında hızlanma ve çarpıntı– Terleme– Boğulma hissi, nefes alıp vermede güçlük

– Ölüm korkusu, kontrolünü kaybetme korkusu

– Titreme, sarsılma– Mide bulantısı veya ağrısı– Karında kasılma, kramp

– Sırt ağrısı– Sıcaklık basması– Baş dönmesi, göz kararması

– Göğüs ağrısı– Baş ağrısı– Gerçeklik algısının kaybolması

Panik Atağı durdurmak için sadece 4 dk da yapılması gerekenler

1.adım rahatlayın,yavaş derin ve tam bir nefes alın. ciddi bir sorun olmadığını düşünerek kendinizi sakinleştirin bu adımı tekrar tekrar uygulayın. adrenalin salınımını tersine çevirecek ilk adım budur.

2.adım.

negatif düşüncelerden uzaklaşın. Olumsuz düşünceler panik atağı tetikler. Bu düşünceleri kafanızdan söküp atın. Kişi kendini panik atak içinde negatif düşüncelerde bulur. sizi sekteye uğratan bu sonsuz döngüyü, sakinleştirici düşüncelerle, telkinlerle durdurun.

3.adım : olumlu cümleler kullanın.bu durumu daha öncede pek çok kez yaşadım ve tekrar atlatabilirim yada iyiyim, hersey yolunda, hersey kontrolüm altında gibi olumlu cümlelerle atakların daha kötüye gidişatını durdurun.

4.adım hislerinizi kabul edin.bu adımlarla beyninizin, tüm durumlara karşı verdiği negatif tepkileri önemli ölçüde etkileyecek güce sahip olduğunu keşvedeceksiniz.

düzenli egzersiz yapın (yoga meditasyon koşu yüzme gibi.etkinliklerden bulunun.)alkol ve sigara kullanmayın.kahveden de uzak durun.arkadaşlar

Aynı zaman da arkadaşlar instagram hesabımızıda açmış bulunmaktayız. İnstagram da Pandatvbigikanalı diye aratarak ta bizi takip edebilirsiniz.faydalı bilgilerimize buradan da ulaşabilirsiniz.Teşekkürler.

Kaynak: Youtube / Genel

Genel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title