Haberler

Pandemiyi bahane ederek 228 bin lira dolandırdılar

Güncelleme:

Yozgat'ta Korona virüs salgınını fırsata çeviren dolandırıcılar akıl almaz yöntemlere başvurdu.

Yozgat'ta Korona virüs salgınını fırsata çeviren dolandırıcılar akıl almaz yöntemlere başvurdu.

Yozgat il genelinde de son bir haftada meydana gelen üç ayrı dolandırıcılık olayında kendilerini banka görevlisi olarak tanıtan kişiler "Bankadan arıyoruz pandemi nedeni ile görüşmelerimiz uzaktan bağlantı programı ile yapıyoruz" diyerek vatandaşların telefon ve bilgisayarlarına yükledikleri program ile banka hesaplarından toplamda 228 bin lira çekti.

Yozgat'ta ikamet eden Mustafa Kayıp isimli vatandaş, Yozgat Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne dolandırılma şikayeti ile başvuruda bulundu. Başvuru sonrası çalışmalarına başlayan emniyet güçleri başvuru sahibi Mustafa Kayıp'ın hesabından 28 bin TL'nin para başka bir hesaba para aktarıldığı bilgisine ulaştı. Yozgat Emniyet Müdürlüğü ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan operasyon sonrası 28 bin TL parayı dolandırılan şahıs bankada parayı çekmek üzere iken suçüstü yakalandı.

Dolandırıcıların pandemiyi bahana ederek kendisini ikna ettiğini belirten Mustafa Kayıp, "Ben kandım kimse kanmasın. Her taraf dolandırıcı dolu. Pandemiyi bahane ettiler, bende inandım ve hesabımdaki 28 bin TL'ye ulaştılar. Tüm birikimim gütmek üzere iken yakalandılar. Kimse bu tür kişilere itibar etmesin" dedi.

Kayıp, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

"Bir bankanın müşteri hizmetlerinden beni arayarak pandemi'den dolayı bankamızla görüntülü görüşmek için bir sistem indiriyoruz evden görüntü yapacaksınız benim hesaplarıma girdiler dolandırıldığımı anladım hemen bankayı arayarak şahısları İstanbul Ümraniye şubesinde yakalattırdım 28 bin 200 lira hesabımdan çektiler son andan dolandırıldığımı anladım. Beni pandemiden dolayı yeni bir program indirme konusundan bu şekilde girdiler hesabıma bizlerde inandık pandemi davasından müşteri hizmetlerinden dediklerinden dolayı insan ister istemez normal bir şekilde arıyorlar o şekilde kandırıyorlar bütün vatandaşlara diyeceğim bizleri aldattılar ve mümkün kadarıyla kanmasınlar inanmasınlar hep dolandırıcı dolmuş piyasa." - YOZGAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Emniyet Müdürlüğü Koronavirüs Yozgat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title