Haberler

Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin Kongresinde Yumruklar Konuştu

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin (APEK) 62.Olağan Genel Kurulu'nda yumruklar konuştu.

Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi'nin (APEK) 62. Olağan Genel Kurulu'nda yumruklar konuştu. Adapazarı Şeker Fabrikası'nın satışının oylandığı kongrede, delegelerin oyları parmak ile sayılmak istenince ortaya ilginç görüntüler çıktı.

Adapazarı Şeker Fabrikası'nın sahibi konumunda olan Adapazarı Pancar Ekiciler Kooperatifi'nin 62. Olağan Genel Kurulu, Atatürk Stadyumu'nda yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan kongrede oy kullanacak delegeler, stada geniş güvenlik önlemleri altında alındı. Kongrede Mevcut Başkan Ahmet Aya'nın karşısına aday olarak çıkan Nuri Akyel ve ekibi, mevcut yönetim ile birbirine girdi. Kongrenin 10. gündem maddesini oluşturan 'Adapazarı Şeker Fabrikası'nın satışını ya da ortak

alınmasını' içeren maddenin görüşülmesi esnasında sert tartışmalar yaşanırken, oy verme işleminin parmak sayma usulü yapılması ortaya ilginç görüntüler çıkarttı. Divan başkanlığı fabrikanın borçlarından dolayı iş yapamaz hale geldiğini belirterek, bunun için fabrikaya ortak alınması ya da hisselerin tümden satılması için delegelerden yönetim kuruluna yetki verilip verilmemesinin oylanacağını duyurdu. Daha sonra yönetim kuruluna satış için yetki verilmesi maddesi, açık oylama ile el kaldırma usulü yapıldı.

Divan heyeti, binlerce kişinin parmaklarını tek tek sayarak not aldı. Mevcut yönetimin oylamaya müdahale ettiğini iddia eden Akyel ve ekibi olaya müdahale etmek isteyince yumruklar konuştu. Gelen tepkiler üzerine kürsüye çıkan APEK Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aya, fabrikanın satışını içeren maddenin geri çekildiğini ilan etti. Tartışmaların yatışmasının ardından geçilen oy verme işleminde, delegeler sandıklara giderek oylarını kullandı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Adapazarı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title