Haberler

Panaroma Müzesi Çalışmaları Belgesel Haline Getirilecek

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi'nin yapım aşamalarını anlatacak bir belgesel film çektiriyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 25 Aralık Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi'nin yapım aşamalarını anlatacak bir belgesel film çektiriyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 25 Aralık 2018 yılında hizmete açılacak Gaziantep Kalesi yakınlarında yıkılan askeri lojmanların yerine kurulacak olan müzede, milli mücadele döneminde, işgalci güçlere karşı şehrin; amansız savunması, destansı kahramanlığı, direnişi panoramik yağlı boya çalışmasıyla ete kemiğe bürünecek.

Eylül ayında inşaat çalışmalarına başlanan müze, bitmeden belgeselleşecek.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in katılımıyla müzenin temelini atan Büyükşehir Belediyesi, şehre kazandırılacak ölümsüz eserin yapım aşamalarını TRT ekranlarına taşıyacak. Bu kapsamda TRT ekipleri müzenin yapım aşamalarını belgesel filmi olarak çekiyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Koruma Uygulama Denetim Büro Daire Başkanlığı (KUDEB) yetkilileri, TRT ekiplerinin, hem Antalya'daki yağlı boya atölyesinde hem de Kültür Yolu'nda yapımı devam eden inşaat çalışmalarını konu edinen belgesel filmin çekimlerine başladığını bildirdi.

Müze hakkında

Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi, 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda panoramik bir yağlı boya çalışması olacak. Müzede ayrıca diorama kısımlarıyla sosyal donatılardan oluşan bölümler de yer alacak.

Gaziantep'in yaşadığı zulmü ve gösterdiği kahramanlığın sergilemesinin yanı sıra sanatsal bir değere sahip olması hedeflenen panoramanın içi, yağlı boya tekniğiyle yapılacak. 12 dönüme kurulacak olan panoramada, 12 metre yüksekliğinde, 113 metre uzunluğunda kademeli geçişlerle 1133 metrekare maket alanı, 32 metre çapıyla adeta o günleri yaşatacak.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şimşek Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title