Haberler

Pan Flüt Virtüözü Gheorghe Zamfir, Eskişehir'de Konser Verdi

Aşk şarkılarının unutulmaz besteci ve yorumcusu Gheorghe Zamfir, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu'nda dinleyicilerle buluştu.

Aşk şarkılarının unutulmaz besteci ve yorumcusu Gheorghe Zamfir, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Opera ve Bale Salonu'nda dinleyicilerle buluştu.

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi ve üniversitenin Müzik Kulübü'nün işbirliğinde, Evrensel Müzik Merkezi'nin katkılarıyla düzenlenen konserde Gheorghe Zamfir'e pan flüt ve akordeonda Aydın Yavaş, piyanoda Aleksander Mekaev, kemanda Lora Vaskova Lıpova, klasik gitarda Veysel Özgür Sağlam, Bas gitarda İlker Özalp ve bateride de Utlu Ünal eşlik etti. Türkiye turnesinin son gününde, Eskişehirli dinleyicilerle buluşan Gheorghe Zamfir'in konserini Vali Kadir Koçdemir, Anadolu Üniversitesi rektör yardımcıları Porf.Dr.Aydın Ziya Özgür, Prof.Dr.Naci Gündoğan, İletişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Nezih Orhon ile çok sayıda kişi izledi.

Dünyanın en ünlü pan flüt sanatçısı olarak kabul edilen Gheorghe Zamfir, farklı müzikal dünyalar arasında bir köprüye benzetilen repertuarında; çingene müziğine, anavatanı Romanya'nın folkloruna duyduğu sevgiye her zaman yer verirken, bunları Puccini, Verdi, Mozart, Schubert gibi bestecilerin eserleriyle bir arada çalarak etkileyici performans sergiliyor. 200'den fazla albüme, 40 milyondan fazla albüm satışına, sayısız ödüllere, 5 kıtada turnelere imza atan pan flütün efsanevi ismi Gheorghe Zamfir, 'Pan Flütün Kralı' gibi isimlerle anılırken, mitolojik tarifiyle 'Tanrının Enstrümanını Yeniden Canlandıran Adam' olarak da onurlandırılıyor.

Repertuarındaki çok yönlülük ve yaratıcılık, sanatçıya dünya çapında övgüler ve ödüller getirirken, Zamfir aynı zamanda Fransa'da 'Chevalier des Arts et Lettres de France' ve '20'nci Yüzyılın En Popüler Besteci ve Sanatçısı' unvanlarına da layık görüldü. "Benim için en önemli olan şey yaratıcılıktır" diyen sanatçı, film müziklerinde de büyük bir başarı yakaladı.

Gheorghe Zamfir; 'Once Upon a Time in America', 'The Karate Kid' gibi filmlerin müziklerine imza atarken, Quentin Tarantino'nun 'Kill Bill Vol. 1' isimli filminde, James Last Ortchestra ile kaydedilen 'The Lonely Shepherd' parçasıyla da büyük dikkat çekti. Aynı zamanda sanatçının 'Once Upon a Time in America' adlı parçası, sevilen televizyon dizisi 'Öyle Bir Geçer Zaman Ki' filminde de sık sık izleyicilerin karşısına çıkıyor.

KA,HT (EK/RT) - Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Anadolu Üniversitesi Eskişehir Aydın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title