Haberler

Pamukoğlu: "Kendini Bile Besleyemeyen Bir Ülke Haline Geldik"

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Kendini bile besleyemeyen bir ülke haline geldik" dedi.

Pamukoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Adana'da İstasyon Meydanı'nda partisinin İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "Tam Vaktidir Türkiye" mitinginde konuştu.

Dün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlandığını belirten Pamukoğlu, "Ulusal egemenlik kalmadı. Sadece bayramı kaldı" dedi.

Türk siyaset hayatında üç şey gördüklerini belirten ve bunları "Uyuttular, avuttular ve soydular" diye sıralayan Pamukoğlu, şöyle konuştu:

"Bunları benim kuşağım gördü. Kimisi Atatürk'e sırtını dayadı, kimisi

'milliyetçilik', kimisi 'ordu', kimisi 'sosyalizm' dedi sırtını dayadı. Ama yaptıkları tek şey, yalan söylemek ve hırsızlık. Bizim partimizin siyasi sloganı

'Yalan yok, hırsızlık yok, bu topraklarda ekmek olacak huzur olacak'

Ben bu yaşıma kadar, ulusal gurura, şeref ve haysiyete tecavüz edildiğini, sataşıldığını hiç bu kadar görmedim ve duymadım. Bu nereden başladı? Bu, iktidardaki ampul partisiyle ilk Süleymaniye'de askerlerin başına çuval geçirilmesiyle başladı. Oradaki asker 10 veya 20 kişi, subay veya astsubay önemli olan bu değil. Önemli olan, onlar orada milleti temsil ediyorlardı, devleti temsil ediyorlardı. Bu rezilliğe meydan veren, müsamaha gösteren, milleti o hale düşüren, o dönemde müfrezenin başındaki adamdan, o genel kurmay başkanlığı yapan general denen adamdan hepsinin hesabı bizzat sorulacak. "

Pamukoğlu, Mavi Marmara Gemisi'ne yönelik saldırıda hükümetin gerekli önlem almadığını da öne sürdü. Hükümet olarak olabileceklerin en kötüsünün düşünülerek ona göre tedbir alınması gerektiğini belirten Pamukoğlu, konuşmasını söyledi sürdürdü:

"Bizim bayrağımızın dalgalandığı gemiye uluslararası sularda saldırıldı. Yani daha İsrail'in kara sularına girmeden. Sonra ne oldu? Ağlıyor, sızlıyor, özür dileyin bilmem ne. Hamamda türkü söylenerek devlet idare edilmez. Hesap yapacaksın, tedbir alacaksın. Mavi Marmara'yı belli ölçülerde donanman takip edecekti veya ne zaman ki İsrail saldırdı, eğer onurlu bir devletsen, başı diksen, verirsin talimatı Konya'daki hava üssüne, 40 dakika sonra onların tepesine biner. Sen değilmiydin İsrail'e üç Kıbrıs adası büyüklüğündeki mayınlı araziyi 50 yıllığın veren. Bu zat, dünyadaki 200 devlet lideri, krallıklar ve şeyhlikler arasındaki en zengin 10 adam arasında. Ama, Türkiye 5-6 senede en zengin 10 arasına nasıl giremiyor bunu düşündüğü yok. "

Pamukoğlu, Türkiye'nin et ve buğday ithal ettiğini, büyük marketlerde satılan ürünlerin yüzde 60'ının yabancı markalı ürünler olduğununu söyledi.

"Türkiye'nin kendini bile besleyemeyen bir ülke haline geldiğini" öne süren Pamukoğlu, "Kamuya ait bankalarda paralar kimlere kaydırıldı? O kaydırılan paralarla kimler gazete ve televizyon aldı? Bunun hesabını vereceksiniz" dedi.

Pamukoğlu, ülkede, huzur, emniyet ve güvenliğin kalmadığını, endişe ve korkunun hakim olduğunu öne sürerek şöyle konuştu:

"Ben bu ülkede her zaman karışıklık gördüm. Ama bu ülkeyi, bu kadar huzursuz, bu kadar çaresiz, bu kadar çaresiz görmemiştim. Hiç bir dönemde böyle olmamıştı. Ülkenin halini görüyorsunuz. Ayaklanma provaları, saldırlar. Güvenlik güçlerinin üzerine belediyenin iş makineleri ile gidiyorlar. Böyle bir ülke olmaz. Hiç bir şey bulamamış gibi Edison'un ampulünü kendine logo yapmış. Bayraklarının rengine bakın, Soros'un renkleri. Turuncu, mavi. Bunlar, dünya emperyalizminin unsurları. Bunlar birer rant şebekesidir. "

- ADANA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title