Haberler

Pamukkale'ye Bisiklet Yolu

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Pamukkale yoluna bisiklet yolu yapılması için proje çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi.

Uraloğlu, Denizli Ticaret Odası'nda yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, kurumun Denizli'de 1 milyar lira tutarında toplam 23 proje yürüttüğünü belirtti.

Pamukkale turizm yolu olarak adlandırılan toplam 17 kilometre uzunluğundaki Sarayköy-Akköy-Pamukkale karayolunun 13 kilometrelik kısmının bölünmüş yol olarak yapılmasına karar verildiğini anlatan Uraloğlu, şöyle konuştu:

"Platform genişliği 25 metreye çıkarıldı. Burada, bisiklet yolu yapmak için proje çalışması yapıyoruz. Bu, şimdiye kadar Karayolları'nın yaptığı bir uygulama değil, ilk olacak. Devamındaki 4 kilometre yol da yine 1-A standardında yapılacak. Burada fiili çalışmalara başladık."

Vali Abdülkadir Demir de Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün Denizli genelinde diğer kurumlarla koordineli bir şekilde büyük hizmetler üreten, seri çalışan, başarılı bir kurum olduğunu söyledi.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Pamukkale yoluna büyük önem verdiklerini ifade eden Demir, şöyle konuştu:

"Özellikle Pamukkale yolunun genişliğinin 25 metreye çıkarılmış olması ve buraya bir bisiklet yolu yapılması bizim açımızdan çok önemli bir talepti. Bunun gerçekleşiyor olması son derece önemli. Biz hep şunu iddia ettik; Pamukkale dünyada bir tane. Dolayısıyla insanlar o yola girdiğinde, 'evet ben dünyada bir tane olan yere gidiyorum' demeli. Çevre düzenlemesi, aydınlatması, bisiklet yoluyla buranın tamamlanması gerekiyor. Bu konuda gösterilen gayret için hem genel müdürlüğe hem de bakanlığımıza teşekkür ediyorum."

Demir, Çameli yolunun yapılma sürecinin tarihe geçtiğini de ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hem Karayolları'nın hem Denizli'nin tarihine geçti maalesef. Vatandaşa bir türlü izah edemediğimiz bir yol oldu burası. Benim bilebildiğim üç müteahhit değiştirmiş ama buna rağmen bir türlü tamamlanamamış. Şu anda Karayolları, dördüncü müteahhidi de değiştirme gibi bir durumla karşı karşıya. Bunun tekrar yapılacak ihalesi yıl sonunu bulacak. Önümüzdeki yıl, bir daha olacak. Ama biz burada şunu istiyoruz; bu işi ancak takiple başaracağız, bundan hiç kuşkumuz yok. O güzergahı bir türlü aşamadık. Geçmiş, geçmişte kaldı. Bundan sonra, bizim bu işi bir an önce tamamlamamız gerekiyor."

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu / Ayten Aydın

Yayıncı: Tarkan Demir - DENİZLİ

Kaynak: AA / Yerel

Pamukkale Sarayköy Denizli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title