Haberler

Pamukkale Turizm Genel Müdürü Mustafa Özdalgıç Açıklaması

Pamukkale Turizm, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde açtığı iki adet yazıhane ile yolcu taşımacılığına başladı.

Pamukkale Turizm, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde açtığı iki adet yazıhane ile yolcu taşımacılığına başladı.

Yazıhane açılışında Pamukkale Turizm Genel Müdürü Mustafa Özdalgıç, devletin kara taşımacılığının yükünü çeken sektörü göz ardı etmemesi gerektiğini söyledi. Özdalgıç, 2014 yılı başından itibaren sektörde artan maliyetler karşısında bilet fiyatlarında artış yapma zarureti doğduğunu belirterek, "Bizler hizmet kalitesini bozmamak için fiyat ayarlaması yaptık. Sektörde hiç bir zaman fiyat ile rekabet etmedik. Bunun yerine hizmetle rekabet etmeyi tercih ettik" dedi.

Dünyanın her gün her alanda bir değişim içerisinde olduğunu söyleyen Özdalgıç, değişime direnmenin havanda su dövmeye benzediğini ifade etti. Özdalgıç, "Bu zaten mümkün değildir. Bizler değişen dünyada ve Türkiye'de alternatif ulaşım noktasında entegre taşımacılığa sıcak bakıyoruz. Ulaştırma Bakanlığı'nın hızlı tren özelleştirmesi ile ilgili teklifine ilk sıcak bakan kurumlardan birisiyiz. Bununla ilgili diğer alternatif ulaşım yolları olan hızlı tren, uçak ve feribot konusunda hiç bir zaman olmaz gibi bir ön yargımız olmadı. Her zaman alternatif ulaşım yollarına açığız. Türkiye halkı bundan sonra bu tür ulaşım imkanlarını kullanacaktır. İnsanlar yolculuğunun bir bölümünü otobüsle, kalan kısmını feribot ve uçak ile tamamlayacak. Mesela İzmir'den Ağrı'ya sadece otobüs ile gitme yöntemi bitiyor. Bunun yerine insanlar yolculuğunun bir bölümünü otobüsle, kalan kısmını da alternatif olarak uçak varsa uçakla, hızlı tren varsa hızlı trenle yapacak. Her ne kadar kara taşımacılığı yapan bir firma olsak da bir Türk vatandaşı olarak bu yöntemlerin kullanılmasından yanayım. Bizim şu andaki tek sıkıntımız haksız rekabettir. Alternatif taşıma yöntemleri desteklenmeli, ama bugüne kadar sektörün bu yükünü çeken kara yolu taşımacılığı yapan sektör göz ardı edilmemelidir" diye konuştu.

Özdalgıç, Anadolu'daki birçok ilden büyük bir ilçe olan Bandırma ve Erdek halkından ilçeye gelmekte geç kaldıkları için özür diledi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Pamukkale Bandırma Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title