Haberler

    Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler

    Grimm kardeşlerin (Jacob Grimm 1785–1863 ve Wilhelm Grimm 1786–1859) en bilinen eseri olan Pamuk Prenses ve Yedi cüceler, 18 yüzyılda yazılmasının vermiş olduğu pedagojik hatalardan ayıklanmış ve Oktay Şenol tarafından günümüze uyarlanmıştır.

    Grimm kardeşlerin (Jacob Grimm 1785–1863 ve Wilhelm Grimm 1786–1859) en bilinen eseri olan Pamuk Prenses ve Yedi cüceler, 18 yüzyılda yazılmasının vermiş olduğu pedagojik hatalardan ayıklanmış ve Oktay Şenol tarafından günümüze uyarlanmıştır.

    Dünyaca ünlü bu muhteşem masal şimdi Tiyatro Alkış farkıyla günümüze uyarlandı. Çocuğunuza defalarca okuduğunuz bu masalı yakından görmek istemez misiniz? Güzeller güzeli Pamuk Prenses'i, sevimli yedi cüceleri, yakışıklı prensi, kötü kalpli cadıyı ve tabii ki şaşırtıcı sihirli aynayı…

    Kötü kalpli ve güzelliğine düşkün kraliçe, sihirli aynasına her gün ülkenin en güzel kadınını sorar. Bir gün ayna, Pamuk Prenses'in kendisinden daha güzel olduğunu söyleyince sinirlenir ve Pamuk Prenses'i ülkeden uzaklaştırması için sarayın komutanı Kato'ya emir verir. Yolda Pamuk Prenses'in yaptığı iyiliklerden etkilenen Kato, kraliçenin emrinin aksine Pamuk Prenses'i sınıra yakın bir yere bırakır ve kaçar. Ormanda Kato'yu aramayan Pamuk Prenses, yedi cücelerin eviyle karşılaşır. Kraliçe ülkenin en güzel kadını olmanın tadını çıkarırken, ayna bir aksilik olduğunu fark eder ve kraliçeyi uyarır. Kraliçe, yaşlı kadın kılığına girerek Pamuk Prenses'e zehirli elma ikram eder. Artık Pamuk Prenses'in uyanması için tek bir şansı vardır "O'nu yürekten seven birinin öpücüğü".

    "Çocuklarınızın psikolojisine göre uyarlanmış bu oyun, sizleri hem eğlenceye hem de masalların gizemli dünyasına çağırıyor. Kaçırmayın!"

    Süre: 60 dk

    Yaş Sınırı: 3 yaş ve üzeri seyircilerimizin izlemesi tavsiye edilir.

    Dekor: Emre PAKTAŞ

    Koreografi: Selin ZEYLİ

    Kostüm: Kulis Kostüm

    Müzik: Oktay ŞENOL

    Oyuncular: Burcu ŞENOL, Sibel AKYÜZ, Eray Karadeniz, Mustafa ÇAMLI, Ali Bahadır BAHAR, Reyhan ŞENKULAK, Cansu ÖZKAN

    Yapım: Tiyatro Alkış – Okay ŞENOL

    Yöneten: Oktay ŞENOL

    Web Sitesi: http://www.tiyatroalkis.com

    3 yaş ve üzeri seyircilerimizin izlemesi tavsiye edilir.

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Kadıköy

    Mekan : KKM Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi

    Mekan Adresi : Bayar Cad. Buket Sok. No: 20/1 Kozzy AVM. Kat: 2

    Başlangıç Saati : 15.04.2017 14: 00: 00

    Bitiş Saati : 15.04.2017 15: 00: 00

    Kategori : Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler

    Tür : Sahne Sanatları

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Wilhelm Grimm Jacob Grimm Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik canlı yayında neden kavga etti? Kavganın sebebi ne? Borsa bugün kapalı mı? 24 Nisan Çarşamba bugün borsa açık mı, saat kaçta açılacak? Semih Kılıçsoy, Fenerbahçe derbisinde oynayacak mı? Semih'in sakatlığı bitti mi? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title