Haberler

Palyaço Olup Kırsaldaki Çocukların Gönüllerini Fethettiler

İLHAMİ ERKILIÇ - Erzurum'da yıl boyunca kırsal kesimdeki 100 okulu ziyaret eden bir grup gönüllü genç, "Dünya Çocuk Günü" dolayısıyla da bir araya geldiği çocuklara hediyeler verdi, "palyaço" olup oyun oynayarak miniklerin hoşça vakit geçirmesini sağladı.

Erzurum kırsalındaki 100 okulu gezerek öğrenci ve okulların çeşitli ihtiyaçlarını tespit edip karşılayan Palandöken Gençlik Merkezi gönlüllüleri, il merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Güzelyurt Mahallesi'ndeki ilkokul ile Horasan ve Pasinler ilçesindeki çeşitli okulları ziyaret etti.

Okulların boya, öğrencilerin de ihtiyaçlarını tespit eden gençlerden oluşan gönüllüler, "Dünya Çocuk Günü" dolayısıyla Güzelyurt İlkokulu'ndaki çocuklarla buluştu.

Çocuklarla hem okulu boyayan hem de miniklere hediyeler verip oyunlar oynayan gönüllüler, palyaço kıyafeti giyerek çocukların gönüllerini fethetti.

Palandöken Gençlik Merkezi Gençlik Lideri Bahtiyar Akan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Çocuklar Günü etkinlikleri kapsamında Güzelyurt İlkokulu ile Pasinler ve Horasan'da bulunan bazı okullara gittiklerini anlattı. Akan, "Kırsaldaki köy okullarını ziyaret ediyoruz. Ziyarette gözlemlerimiz sonucu okul ve öğrencilerin ihtiyaçlarını tespit edip gönüllü gençlerle bu ihtiyaçları gidermeye çalışıyoruz. Amacımız kırsaldaki bütün okullara ve öğrencilere ulaşmak." dedi.

Akan, "Dünya Çocuk Günü"nde çocukların, gençlik merkezindeki gönüllülerle eğlenceli vakit geçirdiğini fade ederek, bu tarz etkinliklerin kendileri için de tecrübe olduğunu dile getirdi.

Mahalle okullarını boyadıklarını ve burada eğitim gören çocukların ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getiren Akan, "Genç gönüllülerimiz bugün çocuklarla eğlenmenin yanı sıra ihtiyaç sahibi olanlara da kırstasiye ve diğer malzemeleri teslim etti. Ayrıca çocuklara çeşitli hediyeler dağıttık. Şehirle köy kültürünü, öğrenci kaynaşmasını sağlamaya çalıştık." diye konuştu.

Akan, benzer çalışmalarının devam edeceğini aktardı.

-"Çocukların gülen yüzlerini görmek bize yetiyor"

Gönüllülerden Atatürk Üniversitesi öğrencisi Sedanur Öztürk de Erzurum'da ihtiyaç sahibi öğrenci ve okulları belirlediklerini anlatarak, "Yardım toplayıp dağıtıyoruz. Çocuklarla vakit geçirerek eğlenmeye çalıştık. Çocukların gülen yüzlerini, mutlu olmalarını görmek bize yetiyor." dedi.

Gönüllü Sümeyye Boran da okul öncesi öğretmenliği bölümünde okuduğunu, kendi alanında uzmanlaşmak adına çocuklarla bir araya gelmenin iyi bir tecrübe olduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Belki daha önceden buradaki çocukların yüzleri hiç boyanmadı, ilk defa belki televizyon dışında palyaço gördüler. Çok güzel etkinlik yaptık. Çocuklardan öğretmen, doktor, polis olacaklarına dair söz aldık. Geleceklerini şekillendirmeleri için bilgi paylaştık."

Gönüllü Miray Öztürk de amaçlarının çocukları mutlu etmek olduğunu belirterek, palyaçoluk yaparak onları eğlendirdiğini dile getirdi.

İlkokul öğrencilerinden Eyüphan Ateş, mahallerine gelen gönüllülere teşekkür ederek, "Abi ve ablalar bizi çok eğlendirdi. Çok güzel vakit geçirdik." dedi.

Güzelyurt İlkokulu öğrencilerinden Kübranur Akça da "Gönüllülerle yakan top, orta fare, saklambaç gibi oyunlar oynadık, çok mutlu olduk. Yüzlerimiz boyandı. Güzel bir gün geçirdik." sözlerine yer verdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Dünya Çocuk Günü Palandöken Horasan Erzurum Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title