Haberler

Palin'in Anı Kitabı Dan Brown'u Tahtından İndirdi

Alaska Eski Valisi Sarah Palin'in Beklenen Tarihten Önce Bitirdiği Anı Kitabının, 17 Kasım'da Piyasaya Çıkacak Olmasına Rağmen, Aldığı Ön Siparişlerle, İnternet Sitesi Amazon'da Dan Brown'un Yeni Kitabını Geride Bıraktığı Belirlendi.

Alaska eski Valisi Sarah Palin’in beklenen tarihten önce bitirdiği anı kitabının, 17 Kasım’da piyasaya çıkacak olmasına rağmen, aldığı ön siparişlerle, internet sitesi Amazon’da Dan Brown’un yeni kitabını geride bıraktığı belirlendi.

İlk baskıda 1.5 milyon adet kopyalanarak Dan Brown’un son kitabı Kayıp Sembol’ü henüz piyasaya çıkmadan tahdından indirdiği belirtilen “Going Rogue: An American Life” adlı kitap, ABD’de pek çok tartışmanın da başlamasına neden oldu. Palin’in anılarını anlattığı kitabını planlanan tarihten önce 1.5 milyon adet kopyayla piyasaya sürecek olması, kitap satışı yapan internet sitelerinde ilk sıraya yükselmesine neden oldu.  Hem Palin’in kitabını 4 ay içinde tamamlaması hem de bir anı kitabı olmasına rağmen bu kadar çok konuşulması eleştirilerin doğmasına neden oldu. 400 sayfalık bir anı kitabı olmasına rağmen, ilk örneği görenlerin boş sayfalar için yaptığı “Kitabın ilk cümlesini görmek için çok fazla boş sayfa çevirmeniz gerekiyor” yorumu da eleştirilerin önemli bir bölümünü oluşturuyor. Eski valinin anılarını okumak isteyenler tarafından merakla beklenen kitabın bu sayede şimdiden 1 numaraya yükseldiği belirtildi. Henüz piyasaya sürülmemesine rağmen 7 milyon dolar gelir elde ettiği belirlenen Palin’in kitabında yazılarını kendi ağzı yerine üçüncü şahısla anlattığı, bu sayede daha çatışan ifadeler kullanabildiği belirtildi.

Dijital versiyonu da olacak

Harper kitabevinin yayıncısı Jonathan Burnham da Palin’in kitabı bu kadar kısa sürede bitirmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Palin inanılmaz derecede işine bağlı bir insan ve işin her aşamasında eli bulunuyor. Kendini derinen sorguluyor ve tutkulu bir şekilde çalışıyor” diye konuştu. Kitabı, “Bu onun yaşamı, onun kelimeleri, şaşırtan detayları olan bir kitap ve tam 400 sayfa” diyerek yorumlayan Harper, Senatör Edward Kennedy’nin 25 Ağustos’ta ölümünden sonra yayınlanan “True Compass” kitabının da 1.5 milyon baskı yaptığını hatırlattı. Kitabın ayrıca 26 Aralık’ta dijital olarak yayınlanacağı belirtildi.

1 günde 1 milyon satmıştı

DÜNYACA ünlü ABD’li yazar Dan Brown’un son kitabı yayınlandığı, Amerika, Kanada,ve İngiltere’de bir günde 1 milyondan fazla kopyası satılmıştı. Kitabın yayımcısı Doubleday tarafından yapılan açıklamada, toplam satış miktarına, internet siteleri üzerinden alınan ön siparişlerin de dahil olduğu ve 500 bin ek kopya için talimat verildiği belirtildi. Kayıp Sembol’ün, “Harry Potter ve Ölüm Yadigarları”na ait bir günde en çok satan kitap rekoruna ulaşabileceği ifade ediliyordu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title