Haberler

Palandöken: Prim Affında Süre Uzatılmalı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, SSK ve Bağ -Kur Prim Borçlarını Yeniden Yapılandıran 5763 Sayılı Yasada Mutlaka Süre Uzatmaya Gidilmesi Gerektiğini Belirterek, 'Yeni Yapılanmada Süre Bir Yıla Çıkarılmalı. Emekliği Gelmiş Ancak Prim Borcu Bulunan Bağ -Kurlulara Kredi Yoluyla Emekli Olma İmkanı Sağlanmalı' Dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarını yeniden yapılandıran 5763 sayılı yasada mutlaka süre uzatmaya gidilmesi gerektiğini belirterek, ''Yeni yapılanmada süre bir yıla çıkarılmalı. Emekliği gelmiş ancak prim borcu bulunan Bağ-Kurlulara kredi yoluyla emekli olma imkanı sağlanmalı'' dedi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur prim borçlarını yeniden yapılandıran 5763 sayılı yasanın 27 Mayıs 2008 tarihinde yürürlüğe girdiğini anımsatarak, hükümetin yeniden yapılandırmada mutlaka süre uzatımına gitmesini gerektiğini söyleri.

Peşin ödemeyle ceza ve faizin yüzde 85'inin silinebilmesi için 28 Temmuz 2008 tarihine kadar başvuru yapılması gerektiğinin altını çizen Palandöken, ''1 milyon 425 bin 707 Bağ-Kur borçlusu var. Ancak şu ana kadar 1 milyar YTL'lik bir tahsilat yapılmış durumda'' dedi. Palandöken, şöyle devam etti:

''Piyasaların durgun olduğu bir dönemde esnaf ve sanatkarın kısa sürede Bağ-kur ve SSK borçlarını ödeme imkanı yoktur.

Bu yapılandırma 3 aya değil bir yıllık süreye yayılarak, aftan yararlanacak esnaf sayısı artırılmalıdır.

En önemlisi emeklisi gelmiş ama borcunu ödeyemediği için emekli olamayan esnaf ve sanatkarımıza geçmişte uygulanan bankalardan kredi çekme yoluyla emekli olma imkanı yeniden getirilmelidir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title