Haberler

Palandöken'den Enflasyon Rakamlarına Tepki

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Enflasyon Rakamlarının Bu Kadar Düşük Çıkmasına Bir Anlam Veremediğini Belirterek, 'Enflasyon Bu Kadar Düşük İse Esnafın Veresiyesi Neden Kabardı' Dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, enflasyon rakamlarının bu kadar düşük çıkmasına bir anlam veremediğini belirterek, ''enflasyon bu kadar düşük ise esnafın veresiyesi neden kabardı'' dedi.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, halkın alım gücü düştükçe esnafın ''siftahsız dükkan kapatır'' hale geldiğini ifade ederek, işçi, memur ve emekliye yapılacak maaş zamlarının enflasyonun üzerinde olması gerektiğini söyledi.

Veresiye defterlerinin hızla kabardığını, esnafın, işçi, memur ve emekliye yapılacak maaş zammını beklediğini ifade eden Palandöken, özetle şunları kaydetti:

''Esnafın dayanma gücü kalmadı. Enflasyon çift haneye çıktı. En önemlisi piyasadaki temel tüketim ve gıda maddelerindeki fiyat artışları açıklanan enflasyonun kat kat üzerine çıkarak, halkın harcama gücünü daha da düşürüyor.

Yılın son 4 ayı, vatandaşımızın masraf aylarıdır. Okulların açılacağı, ısınma masraflarının artacağı, sofralarda sıcak çorbanın kaynayacağı bu aylarda, yüzde 2,8 oranındaki zammın etkisi ne olacak. Verilecek zam, işçinin, emeklinin ve memurun alım gücünü artıracak, bir nebze olsun nefes aldıracak oranda olmalı.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title