Haberler

Palandöken'de Ebru Sergisi Açıldı

Erzurum'un Palandöken İlçe Belediyesi Tarafından Organize Edilen Ebru Sergisi Düzenlenen Törenle Açıldı

Erzurum'un Palandöken ilçe Belediyesi tarafından organize edilen ebru sergisi düzenlenen törenle açıldı.

Palandöken Belediyesinin kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, Saltukbey İlköğretim Okulu öğretmenlerinden Murat İspirli, Ahmet Öksüzer ve Ahmet Odacı'nın hazırladığı 72 eser, okulun Kültür Salonu'nda sanatseverlerle buluşturuldu.

Palandöken ilçe Kaymakamı Şenol Esmer, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Klasik Türk sanatları içerisinde en çok ebru sanatını sevdiğini söyledi.

Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Bülent Engin de Fatih Sultan Selim'in İstanbul'u fethettiğinde yayınlamış olduğu ilk fermanında 'Bir şehrin duvarları kültürle örülür' ifadelerinin yer aldığını hatırlatarak, bu söz doğrultusunda çalışma yaptıklarını söyledi.

Kültür ve sanat alanında büyük atılımlar yapmayı hedeflediklerini belirten Engin, 'Bugüne kadar birçok kültür ve sanat etkinliğine ev sahipliği yaptık. Bu sergiye gönül koyan, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyor, sanatçılarımızı canı gönülden kutluyorum' dedi. (AYZ-MİS-İRE) - ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title