Haberler

Palamutun Yerini Uskumru Aldı

Çanakkale’de geçtiğimiz yıl yaşanan palamut bereketi bu yıl yerini uskumru balığına bıraktı.

Çanakkale'de geçtiğimiz yıl yaşanan palamut bereketi bu yıl yerini uskumru balığına bıraktı. Uzun bir aradan sonra balık tezgahlarında yerini alan uskumruya vatandaşlar da ilgi gösteriyor.

Çanakkale'de av yasağının kalkmasıyla birlikte 'vira bismillah' diyen balıkçıların yüzünü geçtiğimiz yıllara göre artış gösteren uskumru güldürdü. Geçtiğimiz yıl yaşanan palamut bereketinin yerini alan uskumru tezgahlarda 20-25 liradan satılmaya başladı. Balıkçıların diğer bir beklentisi ise bu yıl lüfer olacağı yönünde.

10 yıldır balıkçılık yapan Numan Mutay, "Şu anda sardalyemiz bol. Uskumru bu sene bol görünüyor. Yalnız palamuttan pek ümitli değiliz bu sene. Diğer çeşitlerimiz var, geliyor. Balıkta bir sıkıntı yok. Geçen sene son yılın en bol palamutunu yaşadık. Hakikaten çok bol palamut vardı. Bu sene tahmin etmiyoruz. Olsa da o bolluk olmayacak. Fiyatlar biraz yüksek olacak. Palamut geçen sene sezonun ilk günü kendini göstermişti bu sene daha yok. Çok az geliyor. Hep ufak balık palamutlar. Ben 10 yıldır bu işi yapıyorum. 10 yılda ilk defa bu sene uskumruyu bol gördük. Bu sene palamut olmayacak ama uskumru bol olacak. Şu anda uskumru fiyatları çok iyi. Eğer böyle 20-25 lira olursa uskumru vatandaşımız bu sene bol bol balık yer" diye konuştu.

Çanakkale Su Ürünleri Kooperatifi Bölge Birliği Başkanı Hasan Uysal ise, "Av yasağının kalkması aslında 1 Eylül itibariyle başlamadı. Mübarek Kurban Bayramı bu sene 1 Eylül'e denk geldiği için birinci, ikinci, üçüncü gün balıkçılar denize çok rağbet göstermediler. Bir de bu sene sezon ayla başladı. Sular henüz daha sıcak olduğu için genel de balıklar kıyıda. Baştan başlayan sezon trol ve gırgır sezonu olduğu için özellikle gırgırda 24 metre altında balık avcılığı yasağı var. Trolde de birçok yerde 3 mil yasağı var. Şu anda aslında denizlerdeki balık stoğunda bir sıkıntı yok. İzlediğimiz kadarıyla palamutta da uskumruda da sardalyada da yeterince bolluk var ama ay aydınlığı olması bir de suların sıcak olması herhalde 1 hafta 10 gün beklediğimiz balığı, denizde balığı görüyoruz ama balıkçılarımız ne kadar yetenekli olursa olsun gırgırda 24 metre yasağı olduğu için trolde de belli mil yasağı olduğu için balıkta şu anda mevsim itibariyle ay aydınlığına denk gelmesi ve suların sıcak olmasından dolayı kıyıya hareket etmesinden dolayı kesat bir görüntü var. Önümüzdeki günlerde uskumru başta olmak üzere palamut, sardalya. Hamsi bu sene Marmara'da kıt da gözükse o dahi bu sene Eylül ortalarında beklediğimiz bolluğa erişeceğiz inşallah. Uskumru bu sene geçmiş yıllara göre daha iyi. Marmara'ya göçünü tamamladı. Dönüşte de iyi av vereceğini tezgahlarda da uygun fiyata satılacağını tahmin ediyoruz. Palamut bu sene de geçen seneki kadar olmasa da olacağını düşünüyorum. Bu sene beklentimiz aslında lüferin olacağı yönünde. Denizin paşası bu sene bizi taçlandıracak inşallah. İyi lüfer geçti Marmara'ya. Dönüşte de sıkıntı olmazsa herhalde iyi av verecek" şeklinde konuştu.

Çanakkale balık halinde, palamut tane 10, sardalya 10, tekir 35, mezgit 20, levrek 40, istavrit 10, barbun 45, çipura 25 liradan satılıyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Çanakkale Marmara Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title