Haberler

Palamut Bolluğu 15-20 Gün Daha Devam Eder"

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atıf Malkoç, palamutun 15-20 gün daha bol olacağını, sonra azalacağını belirterek, "Bir kısmı Akdeniz'e gidebilirse gider. Sonra çinekop, istavrit ve mezgit olur." dedi.

Malkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu sezonun bereketli geçtiğini ifade ederek, "Denizde balık bolluğu var. 1,5 kilogram palamut 4-5 lira. Balıkta standart dışı ava uygulanan yasak, bize bolluk olarak geri döndü." diye konuştu.

Balıkçıların çok yoğun ve bereketli bir av sezonu yaşadığına dikkati çeken Malkoç, "Allah'a şükür, bu sezon balıkçının yüzü gülüyor. Palamut da bol, çinekop da. Çinekopun kasası 50 ila 140 lira arasında satılıyor. Palamudun kasası ise 30 ila 50 lira arasında. Bolluk var, o nedenle ucuzluk yaşanıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Palamut bolluğu hamsiyi azaltabilir"

Malkoç, bu sezonun son yılların en bereketli sezonlarından biri olduğuna işaret ederek, şöyle dedi:

"Deniz suyu sıcaklıkları uygun gitti. Balık yuvaları tuttu. 15-20 gün daha bol palamut var, sonrasında azalır. Bir kısmı Akdeniz'e gidebilirse gider. Sonra çinekop, istavrit ve mezgit olur. Hamsi bu sezon palamudun bolluğundan dolayı az olabilir çünkü palamut hamsiyle beslenir. O nedenle hamsinin bu sezon az olacağını düşünüyoruz."

Balıkçılar sezondan memnun

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı Balık Satış Pazarı'nda balıkçılık yapan Sami Yaman da sezonun bol ve bereketli geçmesinden dolayı memnun olduklarını kaydetti.

Sezonun başından bu yana palamut ve çinekopun bol olduğunu anlatan Yaman "Bu balıklar etçil balıklar. O nedenle bu balıkların bolluğu diğer balıkların azalmasına neden olabiliyor. Çinekop ve palamut, küçük balıklarla besleniyor. O nedenle hamsinin bu yıl az olması bekleniyor ama yine de hamsi avlanmaya başlandığında göreceğiz." diye konuştu.

Abdulkadir Torbacı ise haftada en az üç gün balık tükettiğini belirterek, balık bolluğunun fiyatlara yansımasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Akdeniz Samsun Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title