Haberler

Pakistanlı Bakan Warraıch'dan Vali Doğan'a Ziyaret

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye-Afganistan-Pakistan Üçlü Zirvesi kapsamında Türkiye'de bulunan Pakistan Devlet Bakanı Imtiaz Safdar Warraich, beraberindeki heyet ile birlikte Konya'ya gelerek Vali Aydın...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen Türkiye-Afganistan- Pakistan Üçlü Zirvesi kapsamında Türkiye'de bulunan Pakistan Devlet Bakanı Imtiaz Safdar Warraich, beraberindeki heyet ile birlikte Konya'ya gelerek Vali Aydın Nezih Doğan'ı ziyaret etti.

Konya Valisi Aydın Nezih Doğan tarafından karşılanan Pakistan Devlet Bakanı Imtiaz Safdar Warraich, görüşme öncesinde Valilik Şeref Defterini imzaladı. Ziyarette konuşan Vali Aydın Nezih Doğan, "Dünyanın çeşitli yerlerinden Hz. Mevlana'nın dostlarını çağırıyoruz. Onların burada bulunmasını arzu ediyoruz. Tabii bu dönemde dünyanın çeşitli ülkelerinden devlet adamı dostlarımız da Konya'yı ziyaret ediyorlar. Biz de bu dönemde dünyaya Hz. Mevlana'nın vatanından barış, sevgi, hoşgörü mesajlarını iletme fırsatı buluyoruz" dedi.

Konuk Bakan Imtiaz Safdar Warraiçh ise, "Hz. Mevlana dünyanın saygısını kazanmış bir insandır. Özellikle Asya'da saygı duyulan bir insandır. Pakistan'da küçük bir öğrenci bile, Hz. Mevlana'yı bilir ve sayar. Hz. Mevlana'nın şiirleri ve eserleri bizim dilimize de çevrilmiştir ve bizim milli şairimiz de onun büyük bir hayranıdır. Pakistan ve Türkiye yazı üzerinde iki ayrı devlettir ama hissediyoruz ki biz tek milletiz. Biz sizleri kardeş olarak görüyoruz. Çok seviyoruz ve aynı milletin bir parçası olarak düşünüyoruz her zaman. Bu kardeşliğin yanı sıra gerçek bir dost olarak görüyoruz Türkiye'yi. Sayın Başbakanınız ülkemizi ziyaretinde, -Ben Pakistan'a geldiğimde kendimi ikinci evimde hissediyorum- sözünü söylemişti. 17 Aralık'ta da bir delegasyon göndereceğiz. Şeb-i Arus'a da katılım sağlamış olacağız" diye konuştu. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nezih Doğan Pakistan Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title