Haberler

Pakistan Turizm Bakanı Türk Halkını Pakistan'a Davet Etti

Stan Turizm Bakanı Türk Halkını Pakistan'a Davet Etti

STAN TURİZM BAKANI TÜRK HALKINI PAKİSTAN'A DAVET ETTİ

- PAKİSTAN TURİZM BAKANI NİLÜFER BAKHTLAR:

- "TÜRKİYE VE PAKİSTAN AYNI DİNİ VE ORTAK DEĞERLERİ PAYLAŞAN İKİ KARDEŞ ÜLKE"

- "HEM TÜRK HALKINI PAKİSTAN'A DAVET ETMEK HEM DE PAKİSTAN HALKINI TÜRKİYE'YE ÇAĞIRMAK İÇİN BURADAYIM"

- "PAKİSTAN TÜRKİYE GİBİ DİNİ İSLAM OLAN MODERN BİR ÜLKE. BEN HERKESE PAKİSTAN'IN MODERN YÜZÜNÜ GÖRMEK İÇİN 'PAKİSTAN'A GELİN' DİYORUM"

BİHTER CAN

İSTANBUL (İHA)- TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen EMITT Fuarı'na katılan Pakistan Turizm Bakanı Nilüfer Bakhtlar, Pakistan ile Türkiye arasında yüzyıllardır süren köklü bağlar olduğunu söyledi.

EMITT Fuarı'nın (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı) açılışı Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç'un özel davetlisi, 15 ülkenin turizm bakanlarının resmi geçit törenine sahne oldu.

Pakistan Turizm Bakanı Nilüfer Bakhtlar, Türkiye ve Pakistan'ın çok güçlü ilişkileri olan iki kardeş ülke olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Aynı dini, aynı ortak değerleri, misafirperverlik özelliğini paylaşan ülkeleriz. Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref bir Türk kadar güzel ve akıcı Türkçe konuşabilme özelliğine sahip ve Türkiye'ye seyahat etmekten son derece mutlu olan biri. Çok güçlü tarihi ve siyasi bağlarımız var fakat turizm konusunda iş birliğimizin yeterli seviyeye ulaştığını söyleyemeyiz. Ben bugün hem Türk insanını seyahat için Pakistan'a davet etmek hem de Pakistan'daki insanları Türkiye'ye davet etmek üzere buradayım"

11. Uluslarası EMITT Fuarı'nda Pakistan'ın ilk defa temsil edildiğini anlatan Bakan Bakhtlar, sözlerine şöyle devam etti: "Buraya turizm operatörleri ve agenta temsilcileriyle birlikte geldim. Dün de hava yolları operatörleriyle birlikte bir toplantı yaptık. Türk insanına Pakistan'ın doğal güzelliklerinden bahsetmek istiyorum. Pakistan dünyanın en yüksek 14 dağına sahip, göz alıcı çölleri olan Türkiye gibi modern ve aynı zamanda da dini İslam olan bir ülke. Bu sebepten Pakistan'ın modern yüzünü görmek için herkesi Pakistan'a davet ediyorum"

Pakistan Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Nishat Mumnunka ise Pakistan'ın ilk bayan seyahat acenteleri başkanı olduğunu belirterek "Pakistan'ı temsil ettiğim için çok mutluyum ve bu görevden gurur duyuyorum" dedi.

Pakistan'ın yüzde 52'sinin bayanlardan oluştuğunu anlatan Nishat Mumnunka, şöyle konuştu: "Bayanlar ülkemizde önemli görevler üstleniyor. Çok güzel bir bayan turizm bakanımız var ve yine parlamentoda pekçok bayan bakanımız var. Pakistan büyük gelişmeler gösteren bir ülke. Pakistan halkı Türk halkını her zaman çok sevmiştir. Ben de daha önce 15 yıl Ankara ve İstanbul'da yaşadım fakat İstanbul öncekinden çok daha gelişti."

Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Syed İftikhar Hussayin Shah da, Pakistan ve Türkiye'deki genç nesilin artık birbirini çok iyi tanıdığını belirterek "Bugün bizi pekçok kişi ziyaret etti bundan dolayı büyük bir mutluluk duyduk. İki ülke insanlarını birbirine tanıtacak çok önemli etkinlikler sürüyor" dedi.

Pakistan ve Türkiye arasında eskiye dayanan ilişkileri anlatmanın çok zor olduğunu belirten Shah, şöyle konuştu: "Yüzyıllardır tarihini bile hatırlayamayacağımız kadar önceden beri güçlü ilişkilerimiz sürüyor. Aramızda ortak sevgi ve saygı var. Türk insanı her zaman Pakistan halkının yanında oldu. Bu yardımlaşmayı Pakistan'da deprem olduğu zaman da bizzat yaşadık."

TÜYAP Beylikdüzü'nde gerçekleştirilen EMİTT Fuarı'na aralarında Güney Kore, Özbekistan, Tacikistan, Sırbistan, Ukrayna, Belarus, Romanya, Makedonya, Mısır, Rusya, Gürcistan ve Pakistan'ın da bulunduğu 15 üzerinde ülkeden gelen turizm bakanları ve delegasyo katılıyor. Fuar yarın akşam saatlerinde Conrad Hotel'de gerçekleştirilecek 'Bir Mısır Gecesi' adlı etkinlikle sona erecek.

(BC-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title