Haberler

Pakistan hava kuvvetleri komutanı Türkiye'nin üst düzey askeri liderleriyle görüştü

Güncelleme:

Türkiye'yi 12-16 Ocak tarihleri arasında ziyaret eden Pakistan Hava Kuvvetleri (PAF) Komutanı Orgeneral Mujahid Anwar Khan, kıdemli Türk subaylarıyla görüştü ve Pakistan-Türkiye savunma bağlarını daha da geliştirmenin yollarını tartıştı.

Pakistanlı üst düzey subay, Türkiye Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi AKAR'la, Türk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar GÜLER'le, Türk Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan KÜÇÜKAKYÜZ'le ve Türk Savunma Sanayileri Başkanı Prof. Dr İsmail Demir'le ayrı ayrı görüştü. Üst düzey Türk savunma yetkilileriyle etkileşimi sırasında, Pakistan Hava Kuvvetleri Komutanı, her iki tarafın da imkanlarını ve gücünü kullanarak savunma üretimi, güvenlik ve eğitim alanlarında Türkiye ile işbirliğini geliştirmek için olan bağlılığını yeniden teyit etti. Kendisi aynı zamanda son birkaç yıldır iyi bir gelişme kaydeden Türk savunma üretimi sektörünü de övdü.

Pakistan hava kuvvetleri komutanı Türkiye'nin üst düzey askeri liderleriyle görüştü

Orgeneral Mujahid Anwar Khan Türk Hava kuvvetleri Komutanı Oreneral Hasan KÜÇÜKAKYÜZ ile detaylı bir görüşme gerçekleştirdi. Kendisi Türkiye'ye Solo Türk ekibinin Pakistan milli günü kutlamalarına düzenli olarak katılımı için teşekkür etti. İki kardeş ülkenin hava kuvvetleri arasındaki bağları daha da geliştirmeyi amaçlayan çeşitli karşılıklı çıkar meseleleri konuşuldu. İki taraf, iki kardeş ülkenin hava kuvvetleri arasındaki işbirliğinin nasıl arttırılabileceği ve günümüz dünyasındaki zorlukları karşılamak için deneyimlerin paylaşılabileceğini ayrıntılarıyla tartıştılar. Buna Pakistan'ın Türkiye'deki çok uluslu Anadolu Kartalı tatbikatına katılması, Türk Hava kuvvetlerinin Pakistan Hava kuvvetleri tarafından düzenlenen çeşitli tatbikatlara katılması, pilotların eğitimi ve karşılıklı gönderilmesi ve savunma üretimi de dahildir.

Pakistan hava kuvvetleri komutanı Türkiye'nin üst düzey askeri liderleriyle görüştü

Ankara'daki kalışı sırasında, Orgeneral Mujahid Anwar Khan ayrıca Türk Uzay Sanayileri'ni (TAI), önde gelen teknoloji firması HAVELSAN'ı ve Türkiye Askeri Elektronik Sanayisi (ASELSAN) ve Türk Savunma Firması ASFAT'ı da ziyaret etti.

Pakistan hava kuvvetleri komutanı Türkiye'nin üst düzey askeri liderleriyle görüştü

Pakistan hava kuvvetleri komutanı Türkiye'nin üst düzey askeri liderleriyle görüştü

Pakistan hava kuvvetleri komutanı Türkiye'nin üst düzey askeri liderleriyle görüştü

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Pakistan Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title