Haberler

Pakistan'da Ulusal Kütüphane'de Türkiye Köşesi Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) Pakistan'ın başkenti İslamabad'daki Ulusal Kütüphane'de Türkiye köşesi kuruldu.

Türkiye köşesinin açılışını Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Sadık Babür Girgin, Ulusal Kütüphane Müdürü Emir Hasan Han ve TİKA İslamabad Koordinatörü Mehmet Emre Aktuna yaptı.

Köşede, Türkiye'nin tarihi ve kültürüyle ilgili 2 bin kitabın yanı sıra fotoğraflar yer alıyor.

Büyükelçi Girgin, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Pakistan arasındaki dostluğa işaret ederek "Bu köşenin, Pakistanlıların Türk kültürü hakkında daha fazla bilgiye sahip olmasına olanak sağlamasının yanı sıra iki ülke halkı arasındaki dostluğun gelişmesine yardımcı olacağına inanıyorum." dedi.

Kısa zamanda Lahor'da da benzer bir köşenin kurulacağını belirten Girgin, Karaçi'de de Türkiye köşesi kurulabileceğini dile getirdi.

Açılışın ardından köşeyi gezen öğrenciler kitapları inceledi.

Kaid-i Azam Üniversitesi öğrencisi Lubna Abdullah, "Bu köşe dünyada bizi gönülden seven ve bizim de aynı şekilde sevdiğimiz ülke olan Türkiye'nin kültürünü daha yakından tanımamıza yardımcı olacak." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Emre Pakistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title