Haberler

Pakistan'da insan hakları aktivisti ile 3 emekli asker casusluktan suçlu bulundu

Güncelleme:

Pakistan'da askeri mahkeme, insan hakları aktivisti İdris Katak ile 3 emekli askeri, casusluktan suçlu bularak hapis cezasına çarptırdı.

Pakistan'da askeri mahkeme, insan hakları aktivisti İdris Katak ile 3 emekli askeri, casusluktan suçlu bularak hapis cezasına çarptırdı.

İsminin açıklanmasını istemeyen güvenlik kaynaklarına göre, Katak'a, ABD'nin drone saldırıları gerçekleştirmesine yol açan hassas ve önemli bilgileri düşman istihbarat servisleriyle paylaştığı gerekçesiyle 14 yıl hapis cezası verildi.

Düşman istihbarat servisleriyle iş birliği yapmaktan ve casusluktan suçlu bulunan emekli albaylar Faiz Resul 14 yıl, Muhammed Akmal 10 yıl ve Seyfullah Babar 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynaklar, mahkemenin ne zaman ve nerede yapıldığına dair bilgi paylaşmadı.

2019'da ortadan kaybolmuştu

Aktivist Katak'ın kızı Talia Katak, babasının duruşmasıyla ilgili bilgilendirilmediklerini ve hapis cezasını sosyal medyadan öğrendiklerini belirtti.

Katak, 2019'da Pakistan'ın kuzeyine seyahate çıktığında ortadan kaybolmuş ve kendisinden uzun süre haber alınamamıştı. Yetkililer, aylar sonra, Katak'ın gözaltında olduğu bilgisini paylaşmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title