Haberler

Pakistan'da 3 Günlük Yas Yarın Sona Eriyor

Benazir Butto'nun Ölümü Nedeniyle Pakistan'da İlan Edilen 3 Günlük Yas, Yarın Sona Eriyor.

Benazir Butto'nun ölümü nedeniyle Pakistan'da ilan edilen 3 günlük yas, yarın sona eriyor.

Butto'nun suikast sonucu öldürülmesinin ardından başlayan gösterilerde ülke genelinde yaklaşık 2 bin araç kundaklanırken, yüzlerce işyeri ve banka da yakıldı. Ülkenin en büyük şehri Karaçi'de olaylar azalmaya başlarken, Butto'nun eşi Asıf Ali Zerdari ve 19 yaşındaki oğlu Bilawal'in yarın Karaçi'ye dönmesi bekleniyor.

Öte yandan ülkede ilan edilen yas, günlük yaşamı olumsuz etkiliyor. Benzin istasyonlarının yas sebebiyle kapalı olması nedeniyle halk petrol ürünleri bulmakta sıkıntı yaşıyor. Yasın son günü olması sebebiyle bugün sınırlı sayıda açık olan benzin istasyonlarına akın eden halk, izdihama neden oldu. Benzin istasyonları önünde uzun kuyruklar oluşturan halk, bu durumdan şikayetçi.

Muhammet Tark isimli Pakistanlı, "Yas nedeniyle petrol istasyonları kapalı. Motosikletime 10 litre benzin almak için gelmiştim, ama alamadım. Çok kötü bir durumdayız" dedi.

Tarhar Han isimli başka bir Pakistanlı ise, yas sebebiyle petrol istasyonlarının kapalı olmasının halkı karaborsaya yönlendirdiğini, bu nedenle karaborsada benzin fiyatlarının arttığını ileri sürdü .

Yetkililer, petrol istasyonlarında bekleyen halk ile polis arasında zaman zaman arbede yaşandığını bildirdi. Pakistan güvenlik güçleri, ülke genelindeki tüm kamu kurum ve kuruşlarında, borsa merkezleri, bankalar ve okullarda güvenlik önlemlerini arttırdı.

Benazir Butto'nun suikasta kurban gitmesinin ardından ülke genelinde meydana gelen olaylarda şehirlerdeki sokak ve caddeler ateşe verilirken, araçlar kundaklandı. Olaylarda yaklaşık 50 kişi hayatını kaybetti.

(MKF-İÖZ-İÖZ-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title