Haberler

Pakdil, Kutlu Doğum Etkinliğinde Konuştu

Güncelleme:

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Pakdil, "İnsan hakları ihlallerinin çaresi Hazreti Peygamberin insanlık anlayışıdır" dedi.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "İnsan hakları ihlallerinin çaresi Hazreti Peygamberin insanlık anlayışıdır" dedi.

Fatih Kasabasında düzenlenen Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde konuşan Pakdil, insanlar arasında yaşanan acımasız cinayetleri önlemenin yolunun Hazreti Peygamberin Kur'an-ı Kerim'e dayalı insanlık anlayışından geçtiğini söyledi. Kuran-ı Kerim'de yaratılanların en şereflisinin, en saygılısının insan olarak bildirildiğini bu düsturu da en güzel uygulayanın Hz. Muhammed (S.A.V) olduğunu ifade eden Pakdil, şöyle konuştu:

"Bu yıl Kutlu Doğum haftasında işlenen tema insanlık onurudur. Dinimizin insanlık onuruna ne kadar önem verdiği, bu hafta boyunca işlenecektir. Geride bıraktığımız yüzyıl, daha şimdiden insanlık onurunun had safhada zedelendiği talihsiz bir zaman dilimi olarak anılmaktadır. Ayrımcılık, ötekileştirme, ırkçılık, şiddet, işkence, terör, savaş, gelir adaletsizliği, zulüm, sömürgecilik, eğitim eşitsizliği, emeğe saygısızlık, istismar, kürtaj, açlık ve kıtlık gibi onur kırıcı küresel sorunların kıskacındaki insanlık, tarihte görülmemiş bir sınavdan geçiyor. Böyle bir dönemde Peygamber Efendimizin yüzyıllar önce getirdiği öğretinin ne kadar değerli olduğu, Kur'an-ı Kerim'in bizlere sunduğu insan haklarının kıymetini bir kez daha anlıyoruz."

Peygamberimizin inançlarından dolayı kimseye kötü davranmadığını, onun felsefesinin insanların kurtuluşu için mücadele etmek olduğunu dile getiren Pakdil, "Bizi bu topraklar üzerinde de, dünya üzerinde de huzurlu bir şekilde yaşatacak temel unsur bu inançlar manzumesidir. Ülkemizde şu anda bir barış süreci işletiliyor. Bu süreci tesis edecek olan da bizi biz yapan inançlarımızdır. Eğer inanç sistemimizin altını boşaltırsak, barışı da tesis edemeyiz, kendimizi geleceğe de hazırlayamayız" şeklinde konuştu.

Pakdil, çözüm süreciyle, Kutlu Doğum Haftası'nın bir araya gelmesinin huzur, kardeşlik ve barış açısından kaçırılmayacak bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kahramanmaraş Nevzat Pakdil Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title