Haberler

Pakdil Çözüm Sürecini Değerlendirdi

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, terör sorununun çözümüyle ilgili olarak, "Çözüm sürecinin hedefi akan kanın durdurulması ve bu sorunun kökten bitirilmesidir" dedi.

Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, terör sorununun çözümüyle ilgili olarak, "Çözüm sürecinin hedefi akan kanın durdurulması ve bu sorunun kökten bitirilmesidir" dedi.

Pakdil, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte İHA Kahramanmaraş Muhabiri Yusuf Taş'ı ziyaret etti. Ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Pakdil, terörün bitirilmesi için hükümetin büyük gayret gösterdiğini ifade etti. Yaşanan gelişmeleri olumlu gördüğünü dile getiren Pakdil, şunları kaydetti:

"Çözüm sürecinin hedefi bu akan kanın durdurulması ve eşkıya gruplarının, dağdaki silahlı grupların indirilmesidir. Temel hedef bu yani silahın bıraktırılmasıdır. Hükümet bu konuda elinden gelen tüm gayreti gösteriyor. Dağdaki suçu olmayan kişiler de kendini Türk adaletine teslim edecekler. Dışardan gelen, İran'dan, Suriye'den örgüte katılan kişilere de 'Türkiye'den çıkın' deniyor ve bu işin kökten bitirilmesi hedefleniyor. Bu hususta da ben çok mesafeler alınacağını ümit ediyorum. Ama bu süreçte devletin silah bırakması söz konusu olmaz. Devlet dünyanın hiçbir yerinde silah bırakmaz, o konudaki icraatları devam eder o hususta taviz verilmez. Şu anda da görüyorsunuz operasyonlar devam ediyor. Suç işleyen insanlara da 'hadi suçunuz kalksın' denmez. Şu an itibariyle de bu görevler devam ediyor. PKK'nın bu seviyeye indirilmesinde de güvenlik güçlerimizin çok büyük katkısı var."

Pakdil, yeni anayasa çalışmalarının da devam ettiğini belirterek Türkiye'yi özgür bir anayasaya kavuşturmak istediklerini belirtti. Uyum komisyonunda çalışmaların devam ederken, diğer yandan kendi çalışmalarının da sürdüğünü vurgulayan Pakdil, en kısa sürede bir sonuca ulaşmayı istediklerini ifade etti. Pakdil, "Tabi buradan bir sonuç çıkmazsa, neticeye gidilmezse, kendi çalışmalarımızla halkımızın önüne çıkarız. Bu noktada bir referandum süreci olabilir. Bunlar hep beraber değerlendirilir" diye konuştu.

Pakdil, AK Parti'nin vatandaşa anlatmaya hazırlandığı başkanlık sistemi ile ilgili olarak da, "bu bir yönetim meselesidir, yönetim üslubudur" dedi. Başkanlık sisteminin de karşılıklı anlayış içerisinde konuşulması

gerektiğine dikkat çeken Pakdil, "Tabi başkanlık sistemi ülkesine göre değişiyor. Fransa'da farklı bir yapı var. Amerika'da daha farklı bir sistem var. Senato var, temsilciler meclisi var. Türkiye de de bunlar konuşulur, ele alınır. Ama karşı taraf peşinen reddettiği için konuşmak imkanı olmuyor. Ama nihayetinde bu bir yönetim meselesidir. Yönetim üslubudur. Konuşulup, ele alınması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İHA Muhabiri Taş ise Pakdil'e teşekkür etti. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nevzat Pakdil Kahramanmaraş Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title