Haberler

Pagev: "Türkiye Plastikte Global Oyuncu Olmaya Aday"

Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (Pagev) Başkanı Selçuk Aksoy Türk Plastik Sektörünün Tüm Küresel Üreticiler Tarafından Potansiyel Pazar Niteliği Taşıdığını, Türkiye'de Plastik İmajının Geliştirilmesinin Türkiye'ye Plastik ve Plastik Makinaları İhraç Eden Ülkeler İçin Son Derece Önemli Olduğunu Söyledi.

Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) Başkanı Selçuk Aksoy Türk plastik sektörünün tüm küresel üreticiler tarafından potansiyel pazar niteliği taşıdığını, Türkiye'de plastik imajının geliştirilmesinin Türkiye'ye plastik ve plastik makinaları ihraç eden ülkeler için son derece önemli olduğunu söyledi.

İstanbul, dünya plastik sanayine yön veren sivil toplum örgütlerinin yöneticilerini bir araya getiren uluslararası bir toplantıya ev sahipliği yaptı. PAGEV'in (Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı) de üyesi olduğu, CIPAD (Council of International Plastics Associations Directors) genel kurulu, 2 - 3 Ağustos 2007 tarihleri arasında Swissotel'de yapıldı.

Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen CIPAD (Uluslararası Plastik Dernekleri Yöneticiler Konseyi) genel kurulunun, PAGEV'in girişimleri ile bu yıl Türkiye'de yapılmasına karar verildi. Dünyanın dört bir yanındaki 49 ülkeden 65 plastik derneğinin direktörlerinin üye olduğu CIPAD, birleştirici rolü ile uluslararası plastik sektöründe önemli bir yere sahip.

Türkiye'nin ve Türk plastik sektörünün tanıtımına büyük katkı sağlayan toplantı için aralarında ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, Kanada, Japonya, İspanya, Suudi Arabistan, Mısır, Finlandiya, Macaristan, İsveç ve Güney Afrika'nın bulunduğu 14 ülkeden plastik derneği yöneticileri İstanbul'a geldi. PAGEV Başkanı Selçuk Aksoy ve Genel Sekreter Barbaros Demirci'nin de dâhil olduğu 32 katılımcı, iki gün süren genel kurulda dünya plastik sektörünün içinde bulunduğu durumu, ortak sorunları ve sektörde

yaşanan son gelişmeleri tartıştı. Dünya plastik endüstrisinin masaya yatırıldığı toplantıda, katılımcılar kendi ülkelerindeki plastik sektörü ve derneklerinin faaliyetleri hakkında sunumlar yaptı ve en son uygulamaları diğer katılımcılarla paylaştı.

Ülkeler arasında karşılıklı bilgi alışverişinin yoğun olarak gerçekleştiği genel kurul toplantısının bu seneki gündeminde, plastik imajının geliştirilmesi, plastiğin geri dönüşümü ve ülkeler arasındaki ticaret engelleri yer aldı.

CIPAD Başkanı ve aynı zamanda CPIA (Kanada Plastik Sanayicileri Derneği) Başkanı da olan Serge Lavoie, Türk plastik sektörüne ilişkin yaptığı değerlendirmede, sektörün hızlı gelişiminin ABD ve Kanada tarafından da izlendiğini ve Türkiye'nin politik ve ekonomik istikrarını sürdürmesi durumunda Türk plastik sektörüne dışarıdan büyük yatırımların yapılabileceğini söyledi. Lavoie, Türk plastik sektörünün makine ve kalıp üretimine yoğunlaşarak teknoloji üretmesi halinde ileride teknolojiye bağımlı olmayan

global bir oyuncu olabileceğini belirtti.

Toplantıya misafir konuşmacı olarak katılan CMAI Chemical Market Associates Inc. Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Direktörü Michael Smith yaptığı açıklamada, kısa sürede Türkiye plastik sektörüne yönelik yabancı sermaye yatırımlarında patlama olacağını vurguladı. Smith, Türk plastik sektörünün global pazarda daha etkili olmasının ilk şartının bu sektörde çalışacak ve teknoloji üretecek insan gücünün eğitilmesi olduğunu belirtti.

PAGEV Başkanı Selçuk Aksoy da genel kurulda yaptığı sunumda, PAGEV'in plastik sektörünün ihtiyaç duyduğu ara eleman yetiştirilmesi için inşa ettiği okullar ile diğer üniversite ve yüksek okullardaki plastik altyapı yatırımlarını anlattı. Selçuk Aksoy, Türk plastik sektörünün tüm küresel üreticiler tarafından potansiyel pazar niteliği taşıdığını, Türkiye'de plastik imajının geliştirilmesinin Türkiye'ye plastik ve plastik makinaları ihraç eden ülkeler için son derece önemli olduğunu vurguladı. Aksoy, PAGEV

tarafından Türk kamuoyunda plastik imajını artırmak için hayata geçirilecek projelerin tüm ülkeler tarafından da desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Türk plastik sektörü için yeni işbirliklerinin geliştirilmesi ve Türkiye'ye yatırımın cazip hale gelmesi için önemli bir fırsat yaratan toplantıda, Serge Lavoie yeniden CIPAD başkanlığına getirildi. CIPAD Genel Kurulu'nun 2008 yılında Mısır Kahire'de, 2009 yılında da ABD Chicago'da yapılmasına karar verildi.

(CHT-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title