Haberler

Pagev'den "3 Milyar Dolarlık İhracatımız Tehdit Altında" Uyarısı

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (Pagev), Türkiye'nin Kimya İhracatını Tehdit Edebilecek Reach Tüzüğüne Karşı Plastik Sektörü Temsilcilerini Uyardı.

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), Türkiye'nin kimya ihracatını tehdit edebilecek REACH tüzüğüne karşı plastik sektörü temsilcilerini uyardı.

PAGEV'den yapılan açıklamaya göre, Avrupa Birliği, ihraç edilen 1 ton üzerindeki tüm kimyasal maddelerin Helsinki'de bulunan Avrupa Kimyasallar Ajansı'na bildirilmesi ve kayıt altına alınmasını zorunlu kılan REACH (Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi ve İzni) tüzüğünü yürürlüğe aldı. Buna göre, ajansa kayıt yaptırmayan kimyasal madde üreticisi firmalar, AB ülkelerine 1 Aralık itibariyle ihracat yapamayacak. Açıklamada plastik sektörü temsilcileri, REACH uygulamasının çoğunluğu AB ülkelerine olmak

üzere yılda yaklaşık 3 milyar dolar ihracat yapan plastik sektörünü olumsuz etkileyeceği yönünde uyarıldı.

Türk kimya sektörü 2007 yılında yüzde 35'i AB üyesi ülkelere olmak üzere yaklaşık 10,5 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. REACH tüzüğünün uygulamaya geçmesiyle bu ihracat rakamının tehlikeye gireceği düşünülüyor. Sektörde faaliyet gösteren firmaların ön kayıt sürecini en sağlıklı biçimde geçirmeleri için PAGEV, İMMİB ve TKSD bünyesindeki uzmanlardan oluşan REACH Yardım Masası kuruldu. REACH Yardım Masası'nda yer alan uzmanlar, sektör temsilcilerinin sorularına cevap aramak için 16-17 Ocak 2008

tarihlerinde, Brüksel'de yer alan CEFIC tarafından verilecek eğitim programına katılacak.

REACH uygulamasının gizli bir koruma tarifesi anlamına geldiğini belirten PAGEV Başkanı Selçuk Aksoy, kimyasal madde üreticisi firmalar için ön kayıt süresinin 1 Aralık 2008 tarihinde sona ereceğine dikkat çekerek, bu sürenin çok iyi değerlendirilmesi ve bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini vurguladı. Selçuk Aksoy, sektör temsilcilerinin ön kayıt aşamasıyla ilgili sorularını 11 Ocak 2008 tarihine kadar vakfa iletmesini beklediklerini de belirtti.

(CY-CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title