Haberler

Özürlü Çocuklara Ücretsiz Diş Taraması

Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği Üyesi 18 Diş Hekimi Hafta Sonunda Fethiye Devlet Hastanesi'nde Özürlülere Yönelik Diş Taraması ve Ücretsiz Tedavi Yaptı. Diş Hekimleri Dernek Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ve Muğla Sağlık Müdürlüğü Görevlisi Psikolog Özgür Tan Sorumluluğunda Gerçekleştirilen Diş Bakımı ve Tedavisine Özürlü Aileleri Yoğun İlgi Gösterdiler.

Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği Üyesi 18 diş hekimi hafta sonunda Fethiye Devlet Hastanesi’nde özürlülere yönelik diş taraması ve ücretsiz tedavi yaptı. Diş Hekimleri Dernek Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Sabah ve Muğla Sağlık Müdürlüğü Görevlisi Psikolog Özgür Tan sorumluluğunda gerçekleştirilen diş bakımı ve tedavisine özürlü aileleri yoğun ilgi gösterdiler.

Çalışma dolayısıyla Fethiye Zihinsel Özürlüler Derneği Başkanı Necdet Yaman diş hekimlerine teşekkür ederek, “Derneğimiz bünyesinde ve özel rehabilitasyonlar bünyesinde eğitim gören yaklaşık 150 çocuğumuz bu imkandan yararlandılar. Aslında diş bakım ve tedavisi yapılacak çok daha çocuk bulunuyor. Ancak bunlar kısa sürede ulaşabildiklerimiz. Organizasyon bizimle ortak planlansaydı çok daha iyi olacaktı. Ancak hem kendi adıma, hem özürlüler ve aileleri adına derneğimize ve diş hekimlerimize sossuz teşekkür ediyorum” dedi.

2001 yılında kurulan Ege Üniversitesi ve özel firmaların desteği ile bugüne kadar dağ köyleri, yatılı bölge okulları ve özürlülere dönük Türkiye’nin her yerinde ücretsiz diş taraması ve tedavisi gerçekleştirdiklerini söyleyen Ege Ağız Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, “Dernek olarak kurulduğumuz günden bugüne Türkiye’de dağ köyleri, yatılı bölge okulları ve özürlü dernekleri olmak üzere 70 merkezde ücretsiz tanı ve tedaviler gerçekleştirdik. Bu özel firmalar, üniversitelerimiz ve derneğimizin imkanları ile sağlandı. Tedavi ünitesi ve kullanılan malzemelerde derneğimizden. Gönüllü diş hekimlerimiz sorumluluklarını yerine getirerek, görevlerini yerine getirdiler. Amacımız daha iyi olanaklarla daha geniş kesime ulaşmaktır” dedi.

(MB-AT-Y)

29.04.2007 15:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title