Haberler

Ozonterapi Bakanlık Onaylı Hekimlerce Yapılmalı"

"Ozonterapi bakanlık onaylı hekimlerce yapılmalı"

İSTANBUL, (DHA)- İSTANBUL MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN BU YIL İLKİ DÜZENLENEN "ULUSLARARASI OZON TERAPİ KONGRESİ", OZON TERAPİ ALANINDA UZMAN İSİMLERİ BİR ARAYA GETİRDİ. KONGRENİN AÇILIŞ KONUŞMASINI YAPAN DR. MAHMUT TOKAÇ, TEDAVİNİN SAĞLIK BAKANLIĞI TARAFINDAN ONAYLI SERTİFİKAYA SAHİP HEKİMLER TARAFINDAN YAPILMASI GEREKTİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ. (İSTANBUL-DHA)

İstanbul Medipol Üniversitesi'nin düzenlediği "1.Uluslararası Ozon Terapi Kongresi"nin açılışı Kavacık Güney Kampüsü'nde yapıldı. Sağlıkta kullanım alanı gün geçtikçe genişleyen ve pek çok hastalıkta tamamlayıcı tedavi aracı olarak kullanılan ozon terapi uygulamaları, güncel bilimsel çalışmalar ve teknolojik gelişmeler kapsamında ele alındı.

"TÜM YAŞ GRUBUNA UYGULANABİLİR"

Ozon terapinin Almanya kökenli bir tıbbi tedavi tekniği olduğunu söyleyen İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Ozonterapist Dr. Yusuf İzzettin Güven, "Ozonterapi, diğer tüm tıbbi tedavi teknikleri gibi insan sağlığı üzerinde hekimler tarafından uygulanması gereken temelde oksijenizasyon ve bağışıklık sisteminin geliştirilmesi prensiplerine dayanan bir tıbbi tedavi tekniğidir. Ozon terapi yeni doğan grubundan ileri yaşa kadar tüm insanlara uygulanabilir. Doğru endikasyon ve kombinasyonlarla bir tedavi seçeneği olarak değerlendirilebilir" dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLI SERTİFİKASI OLMALI

Kongre Onursal Başkanı ve İstanbul Medipol Üniversitesi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Mahmut Tokaç, geleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarının sertifikalı hekimlerce yapılması gerektiğini belirterek, "Zaman zaman hekim bile olmayan kişilerin bu uygulamaları yaptığını duyuyoruz. Bir hastanın tedavi edilebilmesi için mutlaka hekim tarafından görülmesi lazım çünkü bir baş ağrısı bir beyin kanamasının da sebebi olabilir. Mutlaka bunu uygulayan kişiler hekim olmalı. Sertifikasının da Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış olması gerekir" diye konuştu.

"YÖNETMELİK 4 YIL ÖNCE YAYIMLANDI"

Geleneksel tamamlayıcı tıp uygulamaları yönetmeliğinin Türkiye'de 2014'te yayınlandığını ifade eden Sağlık Bakanlığı Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Daire Başkanı Dr. Mehmet Zafer Kalaycı, ise mevzuat hakkında şu bilgileri paylaştı:

"Hem halkımızın ciddi bir talebi var hem bakanlık tarafından ruhsatlanmış sağlık kuruluşlarının sayısı arttı. Uygulamalarda ona istinaden artış görüldü. Ozon terapi de o uygulamalardan bir tanesi. Şu andaki mevcut durumda 15 başlığın hepsine de ciddi bir talep var. Türkiye olarak dünyaya örnek bir mevzuata sahibiz. Nisan ayında Sağlık Bakanlığı tarafından Geleneksel Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Kongresi'nin ilkini gerçekleştirdik. Kongremize dünya Sağlık örgütü Başkanı video mesajla katıldı. Biz dünyada bir ilki gerçekleştirdik ve öncülüğünü yürütüyoruz. Dünya Sağlık Örgütü de bizim mevcut çalışmalarımızı takip altına aldı."

Sağlık Bakanlığı'ndan yetkililerin de katıldığı kongre, çeşitli workshoplarla bugün de devam edecek.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Kavacık DHA Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title