Haberler

Öznur'un Cinayet Sanığının Akli Dengesi Yerinde

Güncelleme:

Eskişehir'de 11 yaşındaki Öznur Uluişden'i boğarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 50 yaşındaki Ali Haydar K. için 'Akıl sağlığı yerindedir" şeklinde rapor geldi.

Eskişehir'de 11 yaşındaki Öznur Uluişden'i boğarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan 50 yaşındaki Ali Haydar K. için adli tıp kurumundan 'Akıl sağlığı yerindedir" şeklinde rapor geldi. Savcı, sanık Ali Haydar K'nin ağırlaştırılmış ömür boyu hapsini istedi.

Eskişehir Plevne İl Özel İdare İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Öznur Uluişden, 4 Eylül 2010 tarihinde Çankaya Mahallesi'ndeki evlerinden Porsuk Spor Salonu'ndaki hentbol antrenmanına gitmek için ayrıldı, 10 gün sonra Kent Ormanı'nda cesedi toprağa gömülü olarak bulundu. Öznur'un cinayet şüphelisi olarak yakalanan Ali Haydar K. polislere, "Onunlaile ilişkiye girmek istedim, ancak erken boşalmam nedeniyle amacıma ulaşamadım. Öznur beni babasına ve amcasına söyleyeceğini belirtince, onu ellerimle boğdum. Cesedin çabuk çürümesi için de üzerindeki giysilerini çıkartıp toprağa gömdüm." dedi.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Ali Haydar K., konulduğu Eskişehir H Tipi Cezaevi'nde tuvaletindeki su borusuna kendini astı, ancak infaz koruma memurları tarafından son anda kurtarıldı. K. can güvenliği nedeniyle Ankara 2 No'lu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne nakledildi.

BENİM AKIL SAĞLIĞIM YERİNDE

Tutuklu sanık Ali Haydar K. ile olayı gizlediği öne sürülen tramvay özel güvenlik görevlisi tutuksuz sanık 36 yaşındaki Adnan A'nın yargılanmalarına bugün Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya Ali Haydar K. katıldı, diğer sanık Adnan A. ise katılmadı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Ali Haydar K'nin akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporu okudu. Raporda K'nin akıl sağlığının yerinde olduğu belirtildi. Ali Haydar K rapora bir diyeceğini olmadığını belirterek, "Benim akıl sağlığım yerindedir" dedi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ ÖMÜR BOYU HAPİS CEZASI İSTENDİ

Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi savcısı Cevdet Beşikci, tutuklu sanık Ali Haydar K'nin cinayet ve suç delillerini yok etmek suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis, cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma ve bıçak taşıma suçlarından da 25 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Savcı Beşikçi, tutuksuz sanık özel güvenlik görevlisi Adnan A'nın ise beraatını istedi. Mahkeme heyeti tutuklu sanık Ali Haydar K'nin avukatının son savunmasını yapması için duruşmayı 17 Nisan 2012 tarihine erteleyerek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. K., jandarmalar tarafından cezaevi ring aracıyla Ankara 2 No'lu Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

KADIN PLATFORMU'NDAN ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM

Duruşma nedeniyle Eskişehir Kadın Platformu üyesi bir grup kadın Adliye binası önünde 'Başka Öznur'lar olmayacak' yazılı pankart açıp basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını okuyan Sena Erten şunları söyledi:

"Öznur, Ayşenur Münevver, Pippa Baca ve daha niceleri hayatlarının baharındayken, hepimiz kadar yaşama hakkı varken en yakınlarındaki erkekler tarafından hayatlarına son verildi. Yargı, ağır tahrik indirimine başvururken kadın üzerindeki her türlü egemenliği hak gören kadın katilleri de ağır tahrik söylemine sarılıyor. Geçtiğimiz günlerde Yargıtay'da Münevver Karabulut cinayeti davasında Cem Garipoğlu'nun avukatı 'Bilerek, kasten öldürmemiştir. Çok masumane bir buluşmadır, o anda gelişen bir olaydır' diyordu. Bu söyleme göre; böylelikle ağır tahrik indiriminden yararlanmaya çalıştı. İkinci N.Ç. davası olarak basına yansıyan 23 kişinin tecavüzüne uğrayan Ç.K. Davası'nda sadece 2 kişi tutuklandı. Bartın'da yaşanan bu olay da bir kez daha ülkemizdeki adaletsizliği ve hukuksuzluğu gözler önüne sermiştir. İlköğretim 8'nci sınıf öğrencisi Ç.K'nın zeka düzeyinin yeterince gelişmediğini, bunun gerekçesi olarak da anneyle babanın ayrı olmasına bağlayan yetkililer, tecavüzcüleri haklı çıkarmaya çalışıyorlar. Her gün savaş bilançosu açıklar gibi öldürülen, tecavüze uğrayan, şiddet gören kadınların sayısını açıklıyoruz. Biz Eskişehir Demokratik Kadın Platformu olarak 9 duruşmadır buradayız ve katil Ali Haydar K. en ağır cezaya çarptırılana kadar da burada olmaya devam edeceğiz. Kadın cinayetleri durana, kadına yönelik taciz ve tecavüz bitene kadar mücadele edeceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Çankaya Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title